Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23271 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Увечері 19 серпня на перехресті вулиць Саксаганського та Льва Толстого зіштовхнулися автомобілі Range Rover і Tesla. Внаслідок аварії постраждали п’ятеро пішоходів, повідомляє пресслужба поліції.

З відео, опублікованого виданням Київ Оперативний, видно, що Range Rover проїжджав перехрестя, рухаючись вулицею Льва Толстого, в той час як Tesla рухався вулицею Саксаганського.

Появилось видео момента ДТП с пострадавшими в центре Киева с участием #Tesla #Range #Rover #BH7777CXФото с места ДТП – https://kyivoperativ.info/dtp/zyavilis-pershi-foto-z-miscya-serjozno%D1%97-dtp-u-centri-kiyeva/Видео с места ДТП – https://kyivoperativ.info/dtp/smotret-video-1285/

Опубліковано Киев Оперативный Понеділок, 19 серпня 2019 р.

Від зіткнення позашляховик відкинуло на людей, які стояли на тротуарі. Також було зачеплено ще два автомобілі.

Фото: пресслужба Національної поліції

Травми різного ступеню тяжкості дістали п’ятеро пішоходів, їх шпиталізували. За даними dtp.kiev.ua, кілька людей перебувають у тяжкому стані. Також постраждав водій Tesla, якому надали медичну допомогу на місці.

Свідки повідомили dtp.kiev.ua, що водій Range Rover перебував у стані, який виглядав як алкогольне сп’яніння.

На вулиці Саксаганського і Льва Толстого – по шість смуг руху. В соцмережах це ДТП порівнюють із трагедію, яка сталася у Харкові 2017 року. На перехресті зіштовхнулися дві автівки, збивши людей, які стояли на тротуарі. П’ятеро пішозодів загинули на місці, ще одна жінка померла згодом в лікарні. Обох водіїв – Олену Зайцеву та Геннадія Дронова – засудили до 10 років позбавлення волі.

Перехрестя Саксаганського і Льва Толстого, Google Street View

Додамо, що о другій ночі поряд зі станцією метро «Академмістечко» водій Mercedes на високій швидкості збив дівчину, яка переходила пішохідний перехід. «Удар був такої сили, що потерпілу розірвало на шматки. Допомога лікарів вже не знадобилася», – пише Київ Оперативний. Водія, який зник з місця події, розшукують (номер автівки: AA4454TM).

Читайте також: Ментальність ні до чого: які заходи можуть зменшити смертність на дорогах вдвічі?

Нагадаємо, безпечні перехрестя – одна з ключових складових стратегії Vision Zero («Нуль смертей»), яку останнім часом запроваджує низка європейських країн. Головна ідея Vision Zero полягає в усвідомленні того, що людям властиво робити помилки, а сама система помилятись не повинна.

У Києві одні з найбільш небезпечних перехресть – біля метро «Дорогожичі». Так, минулого літа один із автомобілів вилетів на тротуар, збивши насмерть чоловіка (відео). У березні маршрутка збила на пішохідному переході трьох жінок.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button