Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба аеропорту «Київ»

Видання avianews.com склало топ-9 найпопулярніших авіамаршрутів із Києва, проаналізувавши розклади аеропортів, авіакомпаній та систем бронювання.

Автори рейтингу зазначають, що безвізовий режим із Євросоюзом, охолодження стосунків з Росією та експансія лоукостерів на українському ринку змінили географію регулярних рейсів, які виконуються найчастіше зі столиці.

1. Київ–Варшава: 51 рейс на тиждень

Найчастіше до Варшави літає LOT (27 рейсів на тиждень), далі йдуть МАУ (14), Wizz Air (7) і Ryanair (3).

2. Київ–Мінськ: 49 рейсів на тиждень

Київ і Мінськ сполучають дві авіакомпанії: МАУ та «Белавіа». Остання виконує 35 рейсів на тиждень. Річ у тому, що після припинення прямого авіасполучення між Україною і Росією у 2015 році «Белавіа» вдалося зайняти унікальну нішу завдяки розташуванню свого хаба у Мінську. Тож білоруський авіаперевізник пропонує найкоротший шлях у дорозі між Києвом, Москвою та Санкт-Петербургом.

Утім, це не так багато, як у 2013 році: тоді за маршрутом Київ-Москва щодня виконувалося близько 20 рейсів в обидва боки.

3. Київ–Тель-Авів: 41 рейс на тиждень

Польоти між Києвом і Тель-Авівом виконують дві авіакомпанії: МАУ та El Al. Серед українських авіакомпаній право на польоти з Києва до Тель-Авіва має також YanAir, але зараз авіаперевізник не літає цим маршрутом. Допуск інших авіакомпаній обмежено квотою.

4. Київ–Відень: 39 рейсів на тиждень

Ще кілька років тому за авіаквитки до Відня потрібно було віддати кількасот євро. Зараз вартість перельоту в один бік може починатися від 10 євро завдяки лоукостерам Wizz Air та Laudamotion. Також до Відня літають МАУ і Austrian Airlines.

5. Київ–Рига: 39 рейсів на тиждень

АirBaltic збільшила частоту рейсів з 19 до 24 на тиждень. 13 рейсів на тиждень виконує МАУ і ще два – Wizz Air.

6. Київ–Франкфурт: 38 рейсів на тиждень

Торік Україна й Німеччина значно розширили квоти на лініях з Києва до Франкфурта, Мюнхена і Берліна, що дозволило Lufthansa наростити частоту польотів. На маршруті також з’явився Wizz Air – через це Lufthansa знизила ціну квитків до 90 євро. Також цим напрямком літає МАУ.

7. Київ–Стамбул: 38 рейсів на тиждень

Також торік було розширено квоту на польоти між Києвом і Стамбулом. Українські авіакомпані можуть виконувати до 24 рейсів на тиждень, стільки ж – турецькі. Та наразі за цим маршрутом літають тільки дві авіакомпанії: МАУ та Turkish Airlines. Остання повністю використовує квоту, а от з україснького боку майже половина квоти не використовується, оскільки її розподілено між МАУ та «Розою Вітрів», яка не виконує регулярних рейсів до Стамбула.

8. Київ–Париж

Квоту на маршруті збільшили цього року. Раніше літали лише МАУ та Air France. Нині на маршрут допустили французьку Aigle Azur та українську SkyUp. У вересні SkyUp планує перенести обслуговування паризьких рейсів з аеропорту Шарля-де-Голля до бюджетного Бове.

9. Київ-Лондон

Маршрут Київ-Лондон є найдовшим із перелічених. Зараз на ньому працюють чотири авіакомпанії: МАУ, British Airways, Wizz Air та Ryanair. Присутність на маршруті двох найбільших лоукостів Європи призвела до цінових війн, пише видання. В результаті British Airways завершить боротьбу і з жовтня припинить польоти з Хітроу до Києва.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button