Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Murillo de Paula, Unsplash

В Google Maps розширюють опцію планування комбінованих маршрутів для поїздок з використанням кількох способів пересування – додається варіант з велосипедом та кар-шейрінгом.

Йдеться передусім про долання так званої «останньої милі» – від зупинки основного виду транспорту до кінцевого місця призначення. Розробники, зокрема, заохочуть використовувати райдшерингові сервіси, адже у пропозиціях активно присутня опція скористатися Uber або Lyft.

«Скажімо, ви повертаєтеся на метро від друзів, але ваш будинок розташовано надто далеко від станції, щоб іти пішки. Райдшеринговий сервіс допоможе подолати цю відстань швидше», – пояснює Google.

Пропозиції з комбінованими маршрутами будуть доступні у вкладці «Транзит». Зокрема, якщо користувач обиратиме райдшеринг, йому пропонуватимуть інформацію про вартість поїздки, скільки доведеться чекати, наскільки щільний трафік на маршруті тощо.

Читайте також: Дослідження виявило, що Uber є одним із головних чинників заторів у Торонто

Опція стане доступною з наступним оновленням застосунку на системах Android та iOS за декілька тижнів. Спершу воно з’явиться у 30 країнах, а згодом і в решті світу.

Нагадаємо, раніше у Google Maps з’явився прогноз ступеню завантаженості громадського транспорту.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button