Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Сири Козячої ферми Двох Катерин. Фото виробника

У ці вихідні, 7–8 вересня Всі. Свої проведуть Найбільший сирний маркет, на якому свою продукцію презентують виробники українського сиру.

Так, буйволина ферма «Карпатський буйвіл» привезе на маркет сири з буйволячого та овечого молока, молоко, сметану, масло, кефіри та йогурти. Ферма розташована поблизу Виноградова на Закарпатті. Власники намагаються врятувати найпівнічнішу популяцію буйволів у світі. У господарстві вже є 62 тварини.

Ферма «Карпатський буйвіл». Фото: facebook.com/vsi.svoi

Монастирська Сироварня при Свято-Покровському чоловічому монастирі розробила рецепт «біблійного сиру» за італійською технологією з додаванням гісопу – прянощів, які згадуються в Біблії. Їх привозять із Єрусалиму. Загалом ченці виготовляють 14 видів сирів – бринзу, будз, вурду, моцарелу, скаморцу, муккіну, рікотту – з молока корів, овець та кіз, які живуть на монастирській фермі.

Інший учасник маркету – Перечинська Мануфактура, «фішкою» якої є кольорові сири, які виготовляють із додаванням соку шовковиці та чорниці, каркаде і тайського чаю «анчан», квітів лаванди та липи. Є також рожевий камамбер, сир у виноградному листі, з сушеною цибулею та чорною ікрою.

Кольорові сири Перечинської Мануфактури. Фото виробника

Крафтова сироварня «Сироман» привезе три авторські сири: козиний «Білий трюфель» у вигляді невеличкої кульки з білою пліснявою, витриманий вершковий сир із білою пліснявою з коров’ячого молока «Руан» та «Чорна башта» – солодкуватий вершковий сир із козиного молока, вкритий тонким шаром вугілля, поверх якого проростає біла пліснява.

На маркеті також продаватимуть продукти, які пасують до сиру, наприклад, соуси, конфітюри, м’ясні копченості, крафтовий алкоголь тощо.

Козяча ферма Двох Катерин. Фото виробника

У фоє сирного маркету облаштує виїзну експозицію київський Музей сиру, в колекції якого є, наприклад, старовинні інструменти для приготування сиру. Щогодини організатори проводитимуть безкоштовні екскурсії.

Сирний маркет відбудеться на вулиці Десятинній, 12. Вхід вільний.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button