Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Євгеній Дихне. Фото: Wikipedia

Найближчими днями у МАУ зміниться президент. Контракт із чинним президентом Юрієм Мірошніковим спливає 12 вересня, його має замінити Євгеній Дихне, повідомляє LIGA.net з посиланням на джерела в керівництві авіакомпанії.

За даними видання, контракт із Дихне вже підписано і він набуває чинності 18 вересня. Очікується, що про його призначення буде оголошено на пресконференції сьогодні, дев’ятого вересня.

Мірошніков керував МАУ потягом 15 років. За словами джерел, зміна керівництва пов’язана з неативними фінансовими результатами авіакомпанії. Попри 15-відсотковий ріст пасажиропотоку ій складно конкурувати з лоукостами.

Торік збитки МАУ перевищили 100 мільйонів доларів при виручці приблизно один мільярд. Попри 15-відсотковий ріст пасажиропотоку компанії складно конкурувати з лоукостами. Через це почалися скорочення співробітників.

55-річний Євгеній Дихне має дві вищі освіти у сфері залізничного і повітряного транспорту. З 2009 року працював на керівних посадах в «Укрзалізниці», з 2014 року виконував обов’язки гендиректора аеропорта «Бориспіль».

Міністерство інфраструктури намагалося провести відкритий конкурс на посаду керівника «Борисполя», але його через суд заблокував Кирило Звонарьов – заступник Дихне та ексменеджер авіакомпанії АероСвіт, яка так само як і МАУ, належала Ігорю Коломойському. Натомість на керівні посади в «Борисполі» було призначено кількох топменеджерів МАУ. У цей час «Бориспіль» судився з МАУ через борг у 200 мільйонів гривень.

Та 2015 року Кабмін провів новий конкурс на посаду гендиректора «Борисполя», в якому переміг Павло Рябікін.

Читайте також: «Авіакомпанія Коломойського» виграла тендер на перевезення президента Зеленського

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button