Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23261 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Деснянська райдержадміністрація оприлюднила проєктну пропозицію ТРЦ «Лісовий», який планують збудувати між Броварським проспектом та вулицею Кіото.

Проєктом передбачається забудова ділянки біля метро «Лісова» площею 7,2 гектара. Загальна площа комплексу складе майже 300 тисяч квадратних метрів.

ТРЦ міститиме продуктовий і промисловий гіпермаркети, кінотеатр, фудкорти, розважальні та торгівельні площі, а також парк на покрівлі.

Поряд буде збудовано автовокзал «Лісовий» та дев’ятиповерховий паркінг.

Як видно зі схеми, близько половини ділянки під забудову зараз займають зелені насадження.

Київ Оперативний повідомляє, що два дні тому на цій ділянці горіли хвойні дерева.

Торік між Броварським проспектом та вулицею Кіото, на ділянці площею близько одного гектара, загинули кількасот сосен. У стовбурах лісники знайшли просвердлені отвори, куди невідомі залили отруту. За деякий час лісники помітили, що на ділянці, де всохли сосни, «невідомі особи» вирубали ліс. «Київзеленбуд» обіцяв висадити нові дерева.

Цього року Департамент містобудування і архітектури КМДА надав компанії «Женсан» містобудівні умови для проектування торговельного центру з паркінгом біля станції метро «Лісова», зокрема й на території парку «Кіото». Тоді ще йшлося про чотири гектари під забудову.

Забудовник отримав ділянку в оренду строком на 25 років у 2005 році, за мера Олександра Омельченка.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button