Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23538 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: pixabay.com

Компанія Hasbro випустила нову версію популярної настільної гри «Монополія», в якій гравці-жінки заробляють більше за чоловіків, повідомляє CBS.

Таким чином прагнуть звернути увагу до світової проблеми гендерної нерівності в оплаті праці. «Міс Монополія» вартістю 20 доларів з’явилася на полицях магазинів у США минулого тижня.

Коробку замість звичного літнього магната прикрашає нова героїня – бізнеследі. Замість придбання нерухомості гравці інвестують в інноваційні проєкти.

Зображення: Hasbro

Особливість гри в тому, що гравці-жінки починають гру з 1900 доларами, а гравці-чоловіки – з 1500 доларами. Також жінки збирають більше під час кожного ходу.

Водночас чоловік-гравець заробить 250 доларів, розігравши картку, яка вимагає написати статтю про успішних підприємиць, в той час як жінка заробить 200. Також чоловік отримає вдвічі більше за жінку, якщо подивиться кіно про супергероїню, відвідає жіночий марш тощо.

В рамках промо-кампанії нової гри Hasbro подарувала трьом підліткам-винахідницям по 20 тисячі доларів у реальних (не ігрових) грошах. Примітно, що відео їх нагородження отримало на YouTube 37 тисяч дизлайків і лише одну тисячу лайків.

Критики вважають нову гру знущальною з огляду на реальну історію з винахідницею прототипу «Монополії» Елізабет Меґґі. Ця жінка отримала 500 доларів за свій винахід, у той час як Чарльз Дерроу оформив патент на себе й заробив чималий капітал. Після виходу «Міс Монополії» Ліззі Меґґі, певно, перевертається у труні, пише National Post.

Ліззі Меґґі – авторка прототипу «Монополії». Фото: Wikipedia

Критики також зазначають, що жінки мали можливості заробити більше за чоловіків і у класичній «Монополії», а окрема гра для жінок нагадує такі товари, як жіночі кулькові ручки Bic, що їх висміяла Еллен Дедженерес.

Торік Hasbro випустила «Монополію для мілленіалів» зі слоганом «Забудьте про нерухомість. Ви все одно не можете її собі дозволити». Цьогоріч вийшла не менш знущальна «Монополія для соціалістів», яку критики назвали «жахливою, навіть як для пародії».

Читайте також: У Канаді зробили настільну гру про корупцію в містобудуванні

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button