Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23568 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Зображення: Архітектурно-конструкторське бюро «Вінарьов»

Стало відомо, що Департамент містобудування і архітектури КМДА відмовив проєкту реставрації будівлі Центрального гастроному. Причиною відмови вказане подання неповного пакету документів, а саме «відсутність зазначених намірів щодо земельної забудови ділянки».

Раніше містобудівна рада Києва схвалила проєкт реставрації будівлі Центрального гастроному, яка згоріла влітку 2017 року. Замовником реконструкції є власник будівлі ТОВ«АБ Інвестиції і розвиток».

Згідно з проєктом реставрації будівлю колишнього Центрального гастроному мали перетворити на торговельний комплекс. Утім, архітектори обіцяли зробити реставрацію з мінімальним втручанням в архітектуру і зберегти історичну достовірність. Серед іншого – зберегти триповерхову висотність будинку.

Архітектурне бюро понад рік займається проєктуванням Центрального гастроному і погодженням проєкту в різних інстанціях.

Бюро Віхарьова у коментарі «Хмарочосу» зазначило, що перелік документів для отримання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки нещодавно скоротили, тому «відмову дати просто неможливо». Архітектурне бюро також заявило, що буде «акумулювати громадську підтримку», адже у разів відсутності реставраційних робіт будівля може рухнути найближчим часом.

 

Нагадаємо, в історичному будинку на вул. Хрещатик, 40/1 жив художник Михайло Врубель, автор розпису у Кирилівській церкві та Володимирському соборі, а також гетьман Павло Скоропадський. Будинок був частиною вцілілого після Другої світової кварталу на Хрещатику. У радянський час тут розташувався «Центральний гастроном», який був закритий на початку 2000-х років. До пожежі споруда тривалий час стояла завішена банерною тканиною.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button