Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23634 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Затримання Белька на мосту Метро. Фото: МВС України

Ветеран бойових дій на Донбасі Олексій Белько, який 18 вересня погрожував підірвати міст Метро, просить у киян вибачення за незручності, які їм спричинив. Про це заявила міністерка у справах ветеранів Оксана Коляда на брифінгу.

За її словами, у нього були проблеми з працевлаштуванням, грошима і дівчиною.

Про це сам Белько розповідає на допиті, відеозапис якого оприлюднив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«Єдина мета моєї акції – щоби закінчилося те, що відбувається в моєму житті прямо зараз… Я два тижні живу в машині. Куди б я не звернувся – мені відмовляють: на заправках, у магазинах, у банкоматах… Ця акція лише для того, щоб від мене відчепилися й дали жити нормальним життям», – розповів він.

Операція на мосту Метро. Фото: МВС України

Белько каже, що жив на вулиці, бо не міг спати в орендованій квартирі: мовляв, там відбувалися «клоунади», які позбавляли його сну – постукування у вікно, хороводи, вмикання світла.

Він зізнався, що через проблеми зі сном вживав ін’єкційний наркотик – налбуфін. Це синтетичний опіоїдний анальгетик. Перед «акцією» на мосту він також вколов собі наркотик, «щоб мати доступ до свого мозку». Каже, не спав шість діб.

За словами Белька, вибухівки у машині не було й бути не могло. Зате мав при собі помпову рушницю і карабін Симонова. Зокрема, з рушниці розстріляв поліцейський дрон. Запевняє, що не хотів, аби хтось постраждав, тому попіклувався, аби на мосту не було людей: «Коли я заїхав на міст, я спочатку ввічливо попросив людей за мною не їхати, а потім – грубо, вистрілом у бруствер (відбійник)».

https://www.facebook.com/KyivOperativ/videos/524674351601226/

Голова Національної поліції в Києві Андрій Крищенко підтвердив на брифінгу, що в Белька не було собою вибухівки.

Він наголосив, що проти чоловіка не висуватимуть звинувачень у підготовці теракту, як планували раніше. У прокуратурі погоджено підозру за ч.4 ст.296 (хуліганство) і ст.259 (неправдиве повідомлення про мінування).

Аваков заявив, що звернеться до суду з клопотанням про мінімальне покарання для Белька і взяття на поруки. Вважає, йому треба пройти курс наркотичної реабілітації.

Фото: Поліція Києва

Адвокат Масі Найєм закликав не політизуватиу інцидент на мосту Метро. «Мотив його дій – привернути до себе увагу суспільства», – запевняє Найєм. Раніше у мережі була інформація, що чоловік вимагав припинити капітуляцію на Донбасі.

Нагадаємо, через інцидент було перекрито рух на мосту Метро та ділянку червоної лінії метрополітену. Це призвело до значних заторів, адже частково було заблоковано сполучення між лівим і правим берегами Дніпра.

42-річний Олексій Белько – родом із Форосу, що в анексованому Криму. Мав військове звання старшого сержанта. Три місяці тому в нього вилучили два кілограми вибухівки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button