Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Департамент охорони культурної спадщини заборонив проведення робіт у будинку за адресою вул. Леонтовича, 1, в якому співробітниця «Нафтогазу» Олена Коротчук почала надбудову ще одного поверху. 

В Департаменті відзначають, що до них не надходила жодна документація щодо проведення будівельних робіт, особливо у частині їхнього впливу на сусідній будинок – щойно виявлений об’єкт культурної спадщини на вулиці Хмельницького 27/1. Це прибутковий будинок, у якому мешкала художниця Олександра Екстер, працювали відомі діячі науки і мистецтв.

В Департаменті побоюються, що будівельні роботи можуть пошкодити несучу здатність конструкцій чи призвести до руйнації як самого будинку на Леонтовича, 1, так і сусідніх будинків. Тому чиновники закликали зупинити будівельні роботи і направити науково-проектну та проектну документацію.

Нагадаємо, вже більше місяця жителі будинку на вулиці Леонтовича,1 у самому центрі Києва живуть без даху над головою через ремонтні роботи у квартира №12 та №13. Олена Коротчук з «Нафтогазу» демонтувала перекриття горища та даху, а з дворового фасаду в межах цих квартир змонтовано балкон із безпосереднім втручанням будівельних конструкцій у зовнішню стіну будинку.

Сама ж власниця квартир Олена Коротчук стверджує, що в неї є всі дозволи на проведення ремонтних робіт. 

Читайте детальніше про цю історію: Мешканців історичного будинку в центрі Києва залишили без даху. Одна з жительок добудовує собі поверх

Втім, ці слова не переконали нікого з сусідів, а документів вони так і не побачили. Мешканці відмічають, що після того, як з будинку зняли дах, в коридорі між з квартирами почала сипатись штукатурка зі стелі, а через отвори в будинок під час опадів почала потрапляти вода. 

Тому мешканці будинку наполягають на повному його обстеженні спеціалістами, оскільки вона остерігаються, що тріщини можуть піти далі.

14 вересня будинок на вулиці Леонтовича відвідав міський голова Києва Віталій Кличко. Він пообіцяв вирішити проблеми мешканців будинку, які налаштовані ще до зими повернути рівень даху на попередній рівень і демонтувати балкон.

Будинок на вулиці Леонтовича збудований у 1900 році. Тут розташовувались майстерні художників Меллера та Тряскіна. У 1949-1985 роках тут жив художник Георгій Меліхов, відомий як автор картини «Молодий Шевченко у Брюллова».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button