Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 300 днів. За цей час ми опублікували 23652 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба президента України

Президент України Володимир Зеленський запропонував президентові Білорусі Олександру Лукашенку подумати над спільним проведенням Олімпійських Ігор в Україні та Білорусі. Про це Лукашенко розповів на Форумі регіонів двох країн у Житомирі, повідомляє Громадське.

«Президент України пропонує нам разом подумати над тим, чи не замахнутися нам взагалі на Олімпійські Ігри. Для двох країн це під силу», – каже він.

Нещодавно в Мінську відбулися Європейські ігри, в яких Україна посіла третє місце у командному заліку. Під час цих ігор стався скандал із велоспортсменкою Ганною Соловей, який призвів до звільнення президента Федерації велосипедного спорту України.

У липні Зеленський пропонував розробити стратегічний план, щоб Україна претендувала на проведення Олімпійських ігор.

«Нам потрібен певний план, що ми, скажімо, готові за три-чотири роки все побудувати, і тоді можемо бути в черзі і прийняти Олімпіаду, – заявив президент. – Треба дати завдання нашим хлопцям, які шукають інвестиції, дати завдання нашому бюджету, щоб щорічно виділялися гроші на об’єкти, які нам потрібні, а потім будуть використані для Олімпіади. Треба хоча б намагатися цього досягти».

У 2020 році літня Олімпіада відбудеться в Токіо, у 2024 році – в Парижі, у 2028 році – у Лос-Анджелесі. Зимова Олімпіада 2022 року пройде в Пекіні.

Нагадаємо, Ріо-де-Жанейро після Олімпіади-2016 залишилось у величезних боргах. Ми писали про те, як виглядала спортивна інфраструктура за півроку після Ігор.

Читайте також: “Путінські ігри”: спортивні мегапроекти та їх вплив на міста

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button