Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Uber

Компанія Uber запустила вертолітні таксі на маршруті між Нижнім Мангеттеном і аеропортом імені Джона Кеннеді, повідомляє Reuters.

Із червня можливість замовити Uber Copter з аеропорта була доступною для преміум-користувачів, а третього жовтня таку опцію запустили для всіх, хто має застосунок Uber.

Політ коштує 200-225 доларів із людини. У тариф входить наземний трансфер до гелікоптера та від нього до пункту призначення.

Фото: Paris Hilton, Instagram

Пасажири можуть взяти з собою лише невеликий багаж, подібно до ручної поклажі в літаку. Також перед зльотом їм показують відеоролик про правила безпеки.

Uber стверджує, що таксі-гелікоптер покликаний скоротити час у дорозі. Сам політ триває близько восьми хвилин.

Але журналісти Reuters, які тестували гелікоптер Uber у середу, другого жовтня, стверджують, що дорога з офісу в Середньому Мангеттені до аеропорта в цілому зайняла одну годину 10 хвилин. Це включно з короткою поїздкою на метро та двома поїздками на таксі Uber до вертолітного майданчика і від нього.

На думку журналістів, приблизно такий же час займає поїздка з Мангеттена до аеропорту Кеннеді на звичайному таксі за умов помірного трафіку.

В Uber вважають, що ідея з гелікоптерами розрахована передусім на клієнтів, які живуть або працюють саме у Нижньому Мангеттені. Якщо ви зайдете в застосунок в іншій локації, то опція Uber Copter вам не буде доступна.

У майбутньому компанія планує використати вертолітні маршрути як стартовий майданчик для проєкту Uber Air – електричних повітряних таксі.

Тим часом у Києві Uber запустив новий маршрут Shuttle з Борщагівки. поїздка коштує від 15 гривень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button