Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Вікіпедія

На Хрещатику запланували капітальний ремонт – про це повідомив виданню «Вісті» Володимир Воробйов, голова КП «Київдормістпроект», яке розробляє проект для ремонтних робіт.

У ході ремонту мають замінити замінити старе і зруйноване покриття пішохідної зони на нове з натурального каменю, встановити нове LED-освітлення, облаштувати ліфти для маломобільних людей, висадити дерева, облаштувати велоінфраструктуру і нанести кілька нових наземних пішохідних переходів. Утім остаточного проєкту на сьогодні ще немає, а початок ремонтних робіт прогнозують не раніше, ніж через рік. 

Під час ремонту на Хрещатику обіцяють облаштувати кілька наземних пішохідних переходів через вулицю на рівні з проїзною частиною – один із них буде на розі з вулицею Прорізною, інший – з Інститутською. Перехід біля Бессарабки поки викликає сумніви через складність руху на перехресті. Нагадаємо, два роки тому через Хрещатик облаштували перший наземний перехід.

Володимир Воробйов прокоментував також ситуацію з каштанами, які останнім часом через надмірну загазованість столиці погано приживаються в Києві.

Фото: Вікіпедія

«Щодо заміни каштанів, то це більше питання до “Київзеленбуду”. Ми будемо залучати фахівців, ботаніків. Якщо вони порадять платани, а замовник знайде на них кошти, то вони будуть», – сказав Воробйов.

Згідно з даними ProZorro, на проектування ремонтних робіт на Хрещатику виділено 15,5 млн грн.

Варто зазначити, що архітектори занепокоєні тим, що ремонт центральної вулиці столиці може відбутися без обговорення громадськості.

Читайте також: Хрещатик мрії. Як може виглядати центр Києва? (Ілюстрації)

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button