Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23479 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На вулиці нанесли тимчасову жовту розмітку та ввімкнули світлофор.

Фото: Оля Пустовалова, Facebook

Вулицю Хрещатик на ділянці від Богдана Хмельницького до Майдану Незалежності перекрили з 21 квітня до ранку 24 квітня. Цем вирішили скористатись дорожні служби, які на додачу до світлофора на перехресті, який встановили у березні, намалювали тимчасову розмітку жовтого кольору. Тепер через Хрещатик та вулицю Богдана Хмельницького є регульований наземний перехід, у якості експерименту. Поки він діє, буде реконструйовано підземний перехід на цій ділянці. Інвестор усіх робіт – ЦУМ, який також знаходиться на цьому перехресті.

Фото: Nick Timchenko, Facebook

Мова про пішохідні переходи на Хрещатику йде давно. Так, у 2014 році відбувся воркшоп, на якому запропонували зробити декілька переходів через центральну вулицю Києва. Пізніше, за допомогою транспортного моделювання перевірили можливість влаштування регульованих наземних пішохідних переходів на Хрещатику та показали, як би він функціонував без підземних переходів.

У жовтні 2016 року перехід на цьому місці почали облаштовувати в рамках реконструкції підземного переходу біля ЦУМу, але довго не могли його фіналізувати – встановити світлофори для пішоходів та намалювати зебру. Раніше наземний регульований перехід облаштували також на Бессарабці.

Читайте також: Пішохідний Київ мрії: 5 вулиць в центрі, які варто перекрити для руху автівок

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button