Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23541 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Олександр Ткаченко

На початку жовтня 2019 року Олександр Ткаченко подав декларацію, де вказує, що претендує на пост голови КМДА. Днями нардеп прокоментував свої наміри в інтерв’ю виданню lb.ua.

Народний депутат та колишній  очільник холдингу «1+1 медіа» критикував роботу теперішньої мерії Києва за корупцію. За його словами, рішення в мерії приймають через так званих «наглядачів», а іноземні інвестори скаржаться, що «все робиться через одне “вікно”».

На прохання журналістів Ткаченко назвав три пріоритетні задачі, якими він бажає зайнятися до виборів: «провести інвентаризацію – зрозуміти, що насправді відбувається в місті», «оцінити масштаб викликів» і «поставити загорожу для існування системи тотальної корупції».

Депутат також сказав, що стратегії на чотири роки вважає неефективними, і потрібно створювати довгострокові стратегії. Міські проєкти, які розраховані на один рік, Ткаченко назвав «методом латання дір».

Фото: Олександр Ткаченко

Претендент на посаду голови КМДА виділив три базові проблеми Києва – хаотична забудова, житлово- комунальне господарство і стан інфраструктури. Крім того, він наполягав на першочерговій важливості якісного медичного сервісу та безпеки для нормального життя в місті. Ткаченко розкритикував роботу теперішньої команди в медичній сфері, заявивши, що в Києві так і не запрацювала система «Сімейний лікар», яку запровадили в інших містах, а також нагадав, що «медицина в місті розділена на два береги – лівий і правий» і «ніколи швидка не поїде в точку, яка не призначена їй розпорядженням або департаментом медицини».

Ткаченко сказав, що для вирішення проблеми надмірної забудови Києва, яка загрожує паралізувати інфраструктуру міста, потрібно буде шукати нестандартні підходи:

«Якщо не зупинити це зараз, буде реальний інфраструктурний колапс. Ми поки ще перебуваємо, на наш погляд, на відстані двох-чотирьох років від тотального колапсу, звідки виходу вже немає».

Серед іншого, Олександр Ткаченко розказав, як працюватиме закон про столицю, який наразі прийняли у першому читанні, наголосив те, що закон повинен відновити районну владу і забрати у Київради повноваження приймати рішення про забудову і володіння землею.

«Люди, які управляють районами – виконкоми і ряд місцевих депутатів – мають займатися питаннями, пов’язаними зі щоденним побутом – лавочками, освітленням. Щоб громадяни знали, куди їм йти, а не одразу на Хрещатик».

«Потрібно перестати красти і встановити зрозумілі прозорі правила гри», – кілька раз повторює в Ткаченко в інтерв’ю.

Нардеп наголосив, що слід повернути вулиці киянам, аби там можна було гуляти, «а не бродити між машинами».

Нагадаємо, що Ткаченко є одним із авторів закону про столицю. Інші співавтори законопроекту днями відповіли «Хмарочосу» на критику свого документу.

Читайте також: Керівник фракції «Слуга народу» заявив, що дострокових місцевих виборів не буде

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button