Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23554 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Андріан Кліщ, facebook.com/ukrtopik

Знищені фрески церкви Успіння Пресвятої Богородиці у селі Славське Львівської області під час ремонту замінили кухонними кахлями. Фото оприлюднило Українське товариство охорони пам’яток історії та культури.

Фото: Андріан Кліщ, facebook.com/ukrtopik

Керамічна плитка фірми Kerama Marazzi, як вказано в її характеристиках, використовується для оздоблення кухонь і виробляється в Росії, зазначає ZAXID.NET.

Фото: Андріан Кліщ, facebook.com/ukrtopik

Церква УГКЦ, збудована у перших роках ХХ століття, є пам’яткою архітектури місцевого значення. Фрески у стилі української сецесії створили у 1909 році Модест Сосенко та Юліан Буцманюк.

Під час ремонту навесні 2019 року представники місцевої громади на чолі зі священиком знищили ці розписи, а також демонтували з підлоги та стін автентичну плитку. Фрески збили зі стін та винесли разом із будівельним сміттям.

Оригінальні фрески. Фото: Андрій Салюк

В УГКЦ знищення розписів назвали «поспішним рішенням громади». Львівська обладміністрація заявила про намір домогтися судового рішення про вилучення храму з власності громади Славського.

Місцева поліція порушила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 298 – знищення або пошкодження об’єктів культурної спадщини.

Читайте також: В Іспанії виправили наслідки невдалої реставрації статуї, яка стала мемом

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button