Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23622 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото на Трухавновому острові, яке Ткаченко виклав у травні 2018 року. Зображення: Bihus.info

У виданні Bihus.ibfo  стверджують, що народний депутат від «Слуги народу» і колишній гендиректор телеканалу «1+1» Олександр Ткаченко  не задекларував довгострокову оренду маєтку у природоохоронній зоні на Трухановому острові.

Фото з цього маєтку Олександр Ткаченко оприлюднив ще у травні 2018 року. Тобто депутат користувався ним ще минулого року і за законом мав задекларувати користування будинками на острові, ставши кандидатом в народні депутати.

Зображення: Bihus.info

Ділянку у чотири гектари київська влада віддала на 15 років під водно-спортивну базу. Як повідомляють журналісти, зараз маєток оточений парканом. Сторож, що чергує біля автоматичних воріт, пояснює, що це приватна територія, а тому підійти до води тут неможливо. Утім, за документами котеджі є частиною спортивної бази. Там розташований один великий будинок, два менших і озерце.

Зображення: Bihus.info

Згідно з законодавством України, доступ до берегів водойм повинен мати кожен охочий, а приватне будівництво на території острова заборонено. У разі володіння ділянкою біля водойми, власник ділянки повинен забезпечити загальне водокористування для всіх.

Зображення: Bihus.info

«По перше, я не володію будинком. По друге, орендую його, і не той, який на фото, а інший. По третє, орендував його цього літа», – прокоментував Ткаченко виданню УП. – «Я неодноразово бував на Трухановому острові, займався там спортом. Місце чудове, тому в цьому році ми з дружиною вирішили орендувати на літній період там будинок. Договір оренди підписали на пів року ще в травні цього року. Тому оренда буде відображена в декларації за поточний рік».

Bihus.info відреагувало на цей коментар нардепа: «Фотографії в соціальних мережах Олександра Ткаченка та його дружини спростовують “спростування” нардепа. Світлини подружжя на Трухановому почали з’являтися ще у 2017-му. Значна кількість з них зроблена не просто на острові, а біля вказаного будинку».

Зображення: Bihus.info

Нагадаємо, що третього жовтня Олександр Ткаченко подав декларацію, де вказує, що претендує на пост голови КМДА. Згідно з декларацією, депутат і його сім’я володіють двома квартирами, двома автомобілями, правами на телекомпанію «Студія 1+1», правами на видання «Бабель», видавництво «Книголав» тощо.

Про свою готовність зайняти пост голови КМДА Олександр Ткаченко заявляв ще на початку серпня цього року.

Читайте також: ЗМІ: охоронці Віктора Медведчука захопили частину Труханового острова

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button