Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23493 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Олександр Ткаченко нюхає сакуру в Токіо, Японія. Фото: Олександр Ткаченко, Facebook

Гендиректор холдингу 1+1 Media Олександр Ткаченко допустив, що може обійняти посаду голови КМДА. Про це він повідомив НВ.

«Життя диктує свої умови. Спочатку не планував, але ситуація підходить», – сказав він.

Ткаченко, який балотувався на виборах до Верховної Ради за списком партії Слуга народу, також не виключив, що піде на вибори до Київради.

«У Києві – тотальна корупція. Треба буде обговорити з городянами концепцію розвитку міста, але очевидно, що треба відновити народовладдя, адже в місті по суті немає районної влади. Бюджетом столиці розпоряджається навіть не Кличко, а двоє людей – Вадим Столар, Максим Микитась», – сказав він.

Раніше Ткаченко називав «маячнею» інформацію про те, що команда президента Володимира Зеленського розглядає його як кандидатуру на посаду голови КМДА.

Читайте також: Мер Києва судитиметься з телеканалом «1+1»

24 липня голова Офісу президента Андрій Богдан надіслав у Кабмін листа з вимогою звільнити Віталія Кличка. 30 липня Богдан заявив, що йому пропонували 20 мільйонів доларів за те, щоби Кличко залишився на посаді голови КМДА.

Кличко, у свою чергу, попросив Національне антикорупційне бюро відкрити кримінальне провадження за заявою Богдана про пропозицію хабаря.

«Я не уповноважував жодну особу на подібні “переговори”!.. Якщо хтось до когось звертався, потрібно встановити хто, від чийого імені та з якою пропозицією. А також – з’ясувати чи отримала посадова особа неправомірну вигоду», – заявив мер.

Тим часом голова Радикальної партії Олег Ляшко (який не пройшов до Верховної Ради) заявив, що об’єднується з Кличком проти «нашестя зеленої чуми». Прессекретарка мера Оксана Зіновьєва сказала LIGA.net, що у Кличка дізналися про це з Facebook і не розуміють, про яке об’єднання йдеться.

Міського голову в Києві обирають кияни на виборах кожні п’ять років. Натомість голову КМДА призначає президент. Як правило, обидві посади обіймає одна й та сама людина за деякими виключеннями: наприклад, з 2010 до 2012 року міським головою лишався Леонід Черновецький, в той час як адміністрацією керував Олександр Попов.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button