Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: twitter.com/news24tvchannel

Влада Індії була змушена оголосити надзвичайний стан у метрополії Делі та двох сусідніх штатах через значне забруднення повітря та густий смог, повідомляє BBC.

«Делі перетворилося на газову камеру через дим від полів, які горять у сусідніх штатах. Важливо захиститися від цього токсичного повітря. Тож ми почали розповсюджувати 50 мільйонів масок через приватні та державні школи», – заявив міністр Делі Арвінд Кеджрівал.

twitter.com/ArvindKejriwal

Паління сухого листя та стерні на полях у цей період – сезонний чинник смогу. Та значний внесок також роблять автомобілі та промисловість.

Фото: twitter.com/mona_sez

Концентрація небезпечних часток PM2.5 перевищила рекомендований ВООЗ рівень у 20 разів, сягнувши 533 мкг/м3. Для порівняння, під час нещодавнього сильного смогу в Києві, за даними AirIQ, концентрація PM2.5 сягала максимум 66 мкг/м3.

Міська влада закрила школи Делі принаймні до наступного вівторка, п’ятого листопада. Протягом тижня буде заборонено всі будівельні роботи. Також під забороною – феєрверки, що зазвичай запускають на свято Дівалі.

Смог у Делі під час сьогоднішнього візиту канцлерки Німеччини Ангели Меркель. Фото: Hindustan Times, Twitter

Деяких працівників відпустили з роботи додому. Наприклад, керівництво фірми, в якій працюють кількасот людей, наказало їм не приходити у понеділок.

З понеділка впровадять тимчасову пілотну схему: до міста впускатимуть по черзі автомобілі з парними або непарними номерами. Таку систему вже практикують у столиці Китаю в дні сильного смогу.

Смог у місті Нойда, що в агломерації Делі. Фото: twitter.com/dixit_vimal/

Під питанням опинився матч із крікету з командою Бангладеш. Утім, тренер бангладешців заявив, що його аніяк не лякає ситуація з повітрям в Індії, бо такий самий смог і в його країні.

Місцеві жителі нарікають, що ситуація зі смогом повторюється у листопаді з року в рік. Натомість влада лише роздає захисні маски.

Читайте також: Повітря у центрі Лондона стало чистішим на 30% завдяки платному в’їзду автівок

Нагадаємо, згідно зі спостереженнями AirIQ, найбільше забруднення повітря в Києві так само спостерігається у жовтні та листопаді.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button