Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23265 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: wikimapia.org

Департамент містобудування та архітектури КМДА видав компанії «Манхеттен Інвест» містобудівні умови та обмеження на реконструкцію нежитлових будівель ринку «Деміївський» на вулиці Ізюмська, 1. Про це повідомляє Наші гроші.

Планується збудувати багатофункціональний комплекс заввишки щонайменше 85,6 метра – це приблизно 30 поверхів. Остаточну висоту буде визначено проєктною документацією.

У березні 2018 року Київрада передала «Манхеттен Інвест» три ділянки загальною площею 1,17 гектара в оренду на 25 років. У 2017 році компанія набула право власності на нежитлові будівлі на місці Деміївського ринку.

Фото: wikimapia.org

Відповідно до Генплану, ділянки, де запланована «реконструкція», є територією громадських будівель та споруд, де житлова забудова заборонена.

У МУО вказується, що ці ділянки потрапляють у межі історичного центру Києва; історичного ареалу; центральної планувальної зони; санітарно-захисну зону від промислових об’єктів; зону забруднення ґрунтів Цезієм-137; зону підтоплень природного та техногенного характеру; зону звукового тиску до 75 дБ; зону смуги повітряних підходів; зону повітряних ліній електропередач.

У 2016 та 2019 роках на Деміївському ринку ставалися пожежі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button