Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба КМДА

У листопаді придбати та поповнити Kyiv Smart Card можна буде на всіх станціях метрополітену, запевняє директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Юрій Назаров.

Турнікети для зчитування QR-квитків планують встановити до лютого 2020 року. Раніше у пресслужбі Київського метрополітену повідомляли, шо жетони буде повністю замінено разовим QR-квитком «до зимових свят».

У березні 2020 року планують випустити 100% електронних учнівських квитків.

За словами Назарова, повне скасування готівкової оплати проїзду заплановано на квітень 2020 року. Те саме заявляв радник мера Києва Віталія Кличка Максим Бахматов.

Водночас «для проїзду в метро та наземному транспорті з лютого можна бути придбати та поповнити тільки е-квиток».

Назаров знов наголосив, що запуск е-квитка відтермінували через невирішені питання з пільгами, зокрема компенсації проїзду пільговиків, не зареєстрованих у Києві.

Нагадаємо, зараз – листопад. Поповнити і придбати Kyiv Smart Card можна лише на 14 станціях метро, згідно з мапою. Можливості придбати QR-квиток зараз немає на жодній зі станцій, оплатити проїзд таким квитком можна лише на трьох станціях.

Повністю вивести жетони з обігу мали 30 жовтня. Але за два тижні до заявленої дати переходу на е-квиток у КМДА заявили про відтермінування запуску. Тестування електронного квитка почали першого листопада 2018 року.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button