Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23637 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба Київського метрополітену

Сьогодні, сьомого листопада, через чергове повідомлення про мінування в Києва закривали станції метро «Золоті ворота», «Академмістечко» та «Червоний хутір».

Так само п’ятого листопада довелося перевіряти на вибухівку станції «Майдан Незалежності» і «Палац спорту». З початку 2019 року київський метрополітен «мінували» 20 разів.

Як з’ясувала ВВС News Україна, більшість дзвінків і листів про мінування надходять із Росії або непідконтрольних територій Донбасу і Криму.

Рідше трапляються дзвінки від хуліганів, від людей, які мають психічні розлади, та від нетверезих. Іноді «телефонні терористи» керуються образою чи помстою. Також бувають студенти чи учні, які бажають зірвати іспити.

Правоохоронці пояснюють, що мають реагувати на всі повідомлення про мінування, навіть якщо з різних адрес надходять десятки листів з одним і тим самим текстом.

«Ми не можемо ігнорувати повідомлення про мінування. Неважливо з якої території цей дзвінок надходить, це безпека і життя людей, і ми все повинні перевіряти», – розповіла речниця Нацполіції Оксана Блищик.

За неправдиві повідомлення про мінування загрожує позбавлення волі на строк від двох до шести років, а при повторному злочині – до восьми років.

Притягнути до відповідальності телефонних терористів, які перебувають за кордоном, не вдається, хоча Кіберполіція встановила місця перебування авторів багатьох таких повідомлень.

У вересні поліція повідомила про затримання 56-річного киянина, який «замінував» станцію «Почайна». Він пояснив свій вчинок тим, що у касі йому не продали жетон.

Також 18 вересня 42-річний Олексій Белько, колишній військовий, погрожував підірвати міст Метро. Через це транспортне сполучення між лівим і правим берегами було фактично паралізовано. Чоловіка затримали.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button