Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23532 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У КМДА відбувся прес-брифінг щодо ситуації з надбудовою на даху будинку за адресою вул. Софіївська, 1/2. Як відомо, вчора зафіксували спробу власника відновити будівельні роботи на даху.

Максим Бахматов, радник Київського міського голови, показав заяву власника від 11 листопада, який зобов’язується «виконати відновлювальні роботи даху приміщення, відновлення кладки технічного поверху, гідротеплоізоляцію, організацію скатної покрівлі, ремонт під’їзду з внутрішньої сторони двору будинку, ремонт та утеплення покрівлі приміщення».

При цьому власник мав «привести будівлю в первісний стан». Утім, власник, почавши виконувати роботи, перевищив надані йому зобов’язання.

Дмитро Набугорнов, представник власника квартири №15 на вул. Софіївській, 1/2 пояснив, що роботи, які нещодавно зафіксували на даху будинку, розпочали через аварійний стан покрівлі. Утім, документів на проведення цих робіт не було.

«За 20 років минулий власник звертався щодо ремонту покрівлі. Ми вирішили самостійно вирішити це питання», – пояснив Набугорнов. – «Жодних надбудов не передбачалося».

У зв’язку з цим, як повідомив Олег Гаряга, голова Шевченківської РДА, 13 листопада на власника відкрили кримінальне провадження за самоуправство – «приведення будівельних робіт без належних дозволів». Також працівникам департаменту міського благоустрою виписали догану.

Усі матеріали, які завезли до будинку, міська влада відібрала «на зберігання».

Дмитро Набугорнов заявив, що усім охочим нададуть доступ до квартири для контролю над ходом робіт, які мають привести дах до попереднього стану.

«Можемо навіть провести прес-конференцію в квартирі», – сказав Набугорнов.

Максим Бахматов пояснив, що раніше власниця надала документи тільки на ремонтні роботи для внутрішнього перепланування приміщення, видані в 2004 році.

Він також наголосив, що міська влада буде системно боротися з такими ситуаціями. Якщо надбудови будуть безпечними, не в історичній частині міста, і не будуть «огидними», то їх треба узаконити, а власники мають сплатити штраф. Утім, якщо забудова небезпечна чи в історичній частині міста, то має бути демонтована за рахунок власника.

«Ми маємо кейс під назвою “балкон на майдані” і з цим кейсом ми підемо далі», – заявив Бахматов.

Він також закликав громадськість допомагати «моніторити подібні історії», оскільки сьогодні в Україні «слабка держава».

Бахматов також обіцяв, що найближчим часом буде розслідування щодо надбудови цілого поверху на вулиці Жилянській, 59, яку, імовірно, здійснив прокурор ГПУ Костянтин Кулик.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button