Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Ділянка у вересні-жовтні 2019 року

Депутати Київради розірвали договір оренди ділянки площею 0,22 гектара на вулиці Мечникова, 7-Б у Печерському районі, де компанія «Будінформ» планувала звести 35-поверховий офісно-житловий будинок. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

За словами авторів рішення, договір оренди вже не діє з третього серпня цього року. Натомість є рішення ДАБі про припинення робіт.

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що муніципалітет отримав скандальне будівництво у «спадок» від попередників, які «бездумно і за великі гроші роздавали землю столиці».

Ділянка у вересні-жовтні 2019 року

Компанія «Будінформ» отримала ділянку біля метро «Кловська» в оренду у 2003 році, рішення підписав тодішній мер Олександр Омельченко. Засновник компанії – чинний депутат Вктор Бондар, який свого часу входив до франкції Партії регіонів і, зокрема, 2014 року голосував за «диктаторські закони», які, як вважається, призвели до насильницької фази Майдану.

Торік забудовник обніс схил парканом і вирубав дерева. Роботи проводив під приводом ремонту дощової каналізації. При цьому будівельна техніка їздила через алею Олександрівської лікарні, оскільки це був єдиний шлях до будівництва. Пізніше з’ясувалося, що тут почнуть багатоповерхове будівництво попри аварійність Кловського схилу.

Днями, 9-11 листопада, територією Олександрівської лікарні їздила будівельна техніка. Місцеві жителі викликали поліцію, й патрульні виписали штраф водієві бетонозмішувача. Зараз будівництво охороняють «молодики спортивної зовнішності», повідомляє Чесно.

Фото: chesno.org

Докладніше про конфлікт навколо будівництва на вулиці Мечникова читайте в матеріалі Хмарочоса.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button