Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

 

Марі Кондо зі своїми дітьми. Фото: konmari.com

Японська авторка Марі Кондо визнала в інтерв’ю журналу Parents, що її метод прибирання оселі не працює, коли є діти.

Вона розповіла, що коли вперше стала матір’ю, засмутилася через те, що не могла підтримували лад у квартирі, як раніше. Після появи другої дитини енергії на прибирання взагалі не лишалося.

«Радість від батьківства перевершує будь-яке задоволення від ідеальної чистоти в домі», – пише вона у своєму блозі.

Фото: instagram.com/mariekondo

Цей досвід надихнув її на написання книжки «Кікі та Джакс», яка має спонукати дітей до чистоти. У ній ідеться про білку Кікі, яка любить накопичувати мотлох, і охайну сову Джакс. Сова допомагає білці розподілити речі на різні купки: ті, що слід або викинути, або переробити, або віддати, або зберегти.

Філософія порядку в оселі Марі Кондо полягає зокрема в тому, аби позбуватися речей, які не приносять радість. Авторка написала чотири книги про організацію побуту. Зараз письменниця разом із сім’єю живе у Лос-Анджелесі, куди переїхала з Токіо.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button