Каліфорнійський стартап планує виготовляти м’ясо з повітря. Яким чином?
Винахідники кажуть, що надихнулися технологіями NASA.
Винахідники кажуть, що надихнулися технологіями NASA.
Приклад готової страви з білку. Фото: Air Protein
Американська компанія Air Protein стверджує, що винайшла технологію, яка вироблятиме замінники м’яса з повітря, води й мінералів, повідомляє New York Post.
Засновники стартапу, що базується у каліфорнійському Берклі, кажуть, що надихнулися технологіями NASA, зокрема, концептом, який виник ще в 1960-х роках.
Його ідея полягала в тому, аби використовувати діоксид вуглецю, який видихають космонавти, для «харчування» мікроорганізмів, які вироблятимуть білок.
Графіка: Air Protein
Процес, як його пояснюють винахідники, подібний до приготування йогурту або пива в контейнерах для ферментації, і займає кілька годин. Для виробництва «м’ясної» пудри використовуватимуть вуглець, мікроби-гідрогенотрофи і суміш мінералів, склад якої не розголошують.
Запевняють, що утворений таким чином білок імітуватиме курятину або яловичину й матиме таку ж харчову цінність, що й традиційний, але навіть із додатковими вітамінами, такими як B12.
Білкова пудра буде своєрідним напівфабрикатом, з якого можна буде виготовити замінник м’яса за умови додавання інших інгредієнтів.
Приклад готової страви з білку. Фото: Air Protein
Нагадаємо, компанія-дистрибютор Вест Мілз анонсувала появу на українському ринку рослинного м’яса Beyond Meat.
Цей матеріал не вийшов би без підтримки членів нашого Товариства.
Зараз для сталої роботи видання ми шукаємо 1000 нових учасників спільноти, а в обмін на вашу участь пропонуємо цікаві бонуси!
Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» всього від 100 грн/місяць!
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті