Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23595 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Приклад готової страви з білку. Фото: Air Protein

Американська компанія Air Protein стверджує, що винайшла технологію, яка вироблятиме замінники м’яса з повітря, води й мінералів, повідомляє New York Post.

Засновники стартапу, що базується у каліфорнійському Берклі, кажуть, що надихнулися технологіями NASA, зокрема, концептом, який виник ще в 1960-х роках.

Його ідея полягала в тому, аби використовувати діоксид вуглецю, який видихають космонавти, для «харчування» мікроорганізмів, які вироблятимуть білок.

Графіка: Air Protein

Процес, як його пояснюють винахідники, подібний до приготування йогурту або пива в контейнерах для ферментації, і займає кілька годин. Для виробництва «м’ясної» пудри використовуватимуть вуглець, мікроби-гідрогенотрофи і суміш мінералів, склад якої не розголошують.

Запевняють, що утворений таким чином білок імітуватиме курятину або яловичину й матиме таку ж харчову цінність, що й традиційний, але навіть із додатковими вітамінами, такими як B12.

Білкова пудра буде своєрідним напівфабрикатом, з якого можна буде виготовити замінник м’яса за умови додавання інших інгредієнтів.

Приклад готової страви з білку. Фото: Air Protein

Нагадаємо, компанія-дистрибютор Вест Мілз анонсувала появу на українському ринку рослинного м’яса Beyond Meat.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button