Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Віктор Ручко. Кадр із відео Taras Ratushnyy

В Ірпінському міському суді почався процес над Віктором Ручко, який вирощував коноплі для знеболювання. Про це повідомив активіст Тарас Ратушний.

Віктор має інвалідність першої групи через ниркову недостатність.

«Нирки в мене працюють відсотків на десять. Біль такий, як камінь виходить – приблизно такої сили. Допомагають лише сильні знеболювальні ліки, як не лише дорого коштують, але й мають масу побічних ефектів – на печінку, серце й інші органи. У горизонтальному стані весь час перебуваєш, навіть не можеш встати й дійти до туалета. А при знеболюванні марихуаною можна нормально ходити й навіть виконувати якусь роботу», – розповідає він.

Чоловік запевняє, що вирощував коноплі у своїй теплиці лише для власних потреб, канабіс нікому не продавав і навіть не пригощав.

Влітку для вилучення конопель до будинку Віктора приїхали близько 20 співробітників поліції на трьох автомобілях, повалили господаря на землю. Його звинувачують у незаконному вирощуванні 25 кущів коноплі.

«Мене судять за вирощування коноплі як кримінального злочинця. Хоча я не вважаю себе кримінальним злочинцем і по факту ним не є. Я не наркоторговець і не наркоман, я просто хвора людина, яка сама собі вирощувала ліки і займалась самолікуванням», – каже Ручко.

Захист має намір залучити до процесу експертів і довести, що при захворюванні, яке має підсудний, використання медичного канабісу є науково обґрунтованим.

«У кримінальному праві є інститут малозначності й ми проситимемо його застосувати у цьому випадку. Оскільки немає жодної шкоди і жодних соціально-небезпечних наслідків», – пояснює адвокат Олександр Куликов.

Водночас зараз триває судовий процес над іншим чоловіком, який також вирощував коноплі для лікування. 43-річний Віталій Румянцев, мешканець села Возсіятське, хворіє на енцефалопатію й також має інвалідність першої групи.

Віталій Румянцев. Фото з Facebook-сторінки Віталія Румянцева

Улітку 2018 року поліція Миколаївської області звітувала про вилучення «330 рослин коноплі». Пресслужба висміяла версію Румянцева про те, що він вирощує марихуану виключно для власного вживання і «таким чином утихомирює біль суглобів».

«330 рослин коноплі»

Читайте також: Митники доповіли про припинення «контрабанди наркотику» і показали крихту конопель

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button