Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23597 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/burgerking

У Маямі, США, клієнт-веган Філіп Вільямс подав судовий позов на Burger King за те, що в мережі фастфудів використовують один і той же гриль для приготування і рослинних, і м’ясних котлет, повідомляє BBC.

Таким чином, попри рекламний слоган, який стверджує, що фірмовий бургер із замінником м’яса Impossible Whopper містить 0% яловичини, насправді рослинна котлета вкрита побічними продуктами приготування м’яса.

У Burger King зазначили, що клієнт може замовити приготування котлети з рослинного м’яса у мікрохвильовці замість грилю. Таку опцію справді пропонують на сайті мережі.

Але Вільямс наголошує, що Burger King ніде не попереджає і не роз’яснює, що «веганський» бургер може містити залишки м’яса. Він замовив бургер у місті Атланта, де був проїздом.

Тепер він вимагає компенсацій для всіх американців, які купляли Impossible Whopper.

Burger King вперше почали продавати «веганські» бургери у Швеції у травні цього року. У серпні веганська позиція з’явилася в меню ресторанів у США. У листопаді Impossible Whopper почали продавати у 25 європейських країнах. Impossible Whopper коштує в середньому на один доллар дорожче, ніж Whopper із натурального м’яса.

Нагадаємо, у серпня замінники м’яса почали готувати ресторани KFC, починаючи з Атланти. У мережі заявили, що новинка спрямована на флекситаріанців – людей, які намагаються обмежити споживання тваринних продуків, але не виключають їх із раціону повністю, оскільки штучне м’ясо у ресторані смажать у тій самій олії, що й звичайне.

Американський стартап Beyond Meat, який виробляє рослинне м’ясо, має вийти на український ринок вже цього місяця.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button