Американець судиться з Burger King через «веганські» бургери, які готують на одному грилі з м’ясними
Чоловік вимагає компенсацій для всіх американців, які купляли Impossible Whopper.
Чоловік вимагає компенсацій для всіх американців, які купляли Impossible Whopper.
Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 120 днів. За цей час ми опублікували 24973 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
Підтримати | Хто ми такі?
У Маямі, США, клієнт-веган Філіп Вільямс подав судовий позов на Burger King за те, що в мережі фастфудів використовують один і той же гриль для приготування і рослинних, і м’ясних котлет, повідомляє BBC.
Таким чином, попри рекламний слоган, який стверджує, що фірмовий бургер із замінником м’яса Impossible Whopper містить 0% яловичини, насправді рослинна котлета вкрита побічними продуктами приготування м’яса.
У Burger King зазначили, що клієнт може замовити приготування котлети з рослинного м’яса у мікрохвильовці замість грилю. Таку опцію справді пропонують на сайті мережі.
Але Вільямс наголошує, що Burger King ніде не попереджає і не роз’яснює, що «веганський» бургер може містити залишки м’яса. Він замовив бургер у місті Атланта, де був проїздом.
Тепер він вимагає компенсацій для всіх американців, які купляли Impossible Whopper.
Burger King вперше почали продавати «веганські» бургери у Швеції у травні цього року. У серпні веганська позиція з’явилася в меню ресторанів у США. У листопаді Impossible Whopper почали продавати у 25 європейських країнах. Impossible Whopper коштує в середньому на один доллар дорожче, ніж Whopper із натурального м’яса.
Нагадаємо, у серпня замінники м’яса почали готувати ресторани KFC, починаючи з Атланти. У мережі заявили, що новинка спрямована на флекситаріанців – людей, які намагаються обмежити споживання тваринних продуків, але не виключають їх із раціону повністю, оскільки штучне м’ясо у ресторані смажать у тій самій олії, що й звичайне.
Американський стартап Beyond Meat, який виробляє рослинне м’ясо, має вийти на український ринок вже цього місяця.
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті