Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В Україні запрацював новий сервіс Bild.ua, який надає інформацію про усі новобудови, сортуючи їх за рівнем надійності. 

«Головний біль покупців новобудов на поточний момент – забезпечити надійність своїх вкладень. Покупці переймаються, щоб будинок був зведений і вчасно зданий в експлуатацію. Саме наш ресурс вирішує цю проблему. На сайті – усі новобудови відсортовані за індексом надійності. Клієнти відразу можуть побачити, надійна забудова чи ні, варто в неї інвестувати свої заощадження чи ні. Це головна відмінність ресурсу від решти пошуковиків з по нерухомості», – розповідає керівник проеєкту Bild.ua Віталій Котенко.

Залежно від індексу надійності, новобудовам на сайті присвоєно зелений, помаранчевий та червоний щити. Зелений щит означає, що житловий комплекс надійний. У забудовника такого комплексу є всі необхідні дозволи на будівництво, а також немає кейсів із арештами та  ошуканими інвесторами. Помаранчевий щит отримують ті забудовники, які мали проблеми хоча б за одним із вищенаведених пунктів. Червоний щит означає, що в забудовника є проблеми з документами, арештами, ошуканими інвесторами, довгобудами або все відразу. 

Якщо індекс надійності високий, у Bild.ua радять сміливо інвестувати в проєкт. Якщо низький – варто замислитись, чи готові ви ризикнути своїми заощадженнями.

«Чому варто довіряти індексу? Тому що він сформований за єдиною методологією. Кожен щит та індекс – це результат аналізу забудови за 37 пунктами. Перевірити справедливість індексу можна, отримавши детальний звіт за кожною із забудов. Зараз на сайті є понад 800 звітів, і їхня кількість збільшується», – стверджує керівник проєкту.

На ресурсі Bild.ua зібрані всі новобудови України, і їх можна сортувати за 360 фільтрами. Вони надають можливість робити найточніші вибірки, а також сортувати новобудови за ціною, локацією та терміном здачі. Також дадуть змогу заощадити час і підібрати житло, яке максимально відповідає потребам клієнта.

Разом із Bild.ua запустився й сервіс експертної оцінки нерухомості Bildcontrol.ua. За допомогою цього ресурсу можна ознайомитись із висновками експертів і замовити детальний звіт про будь-яку новобудову в Україні.

У звітах фахівці Bild.ua детально описали, за що ставили кожен бал, підтверджуючи свої слова копіями офіційних документів. Докладний звіт коштує 400 грн. Ще 140 гривень коштуватиме актуалізація інформації відносно забудови. 

Як пояснює Віталій Котенко, така незначна ціна була встановлена спеціально, щоб замовити звіт зміг дозволити собі кожен покупець житла в новобудові. При цьому Bild.ua не бере коштів у забудовників.

Віталій Котенко сподівається, що ресурс Bild.ua допоможе змінити ринок нерухомості України, зробивши його більш прозорим.

«Наша історія тільки починається. Я раджу запам’ятати, як виглядає ринок первинної нерухомості зараз – хаотичним, небезпечним, ризиковим, наче гра у рулетку в підпільному казино. Більше ви його таким не побачите», – наголошує керівник проєкту.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button