Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23576 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Усі візуалізації: MVRDV    

Нідерландське архітектурне бюро MVRDV виграло у конкурсі проєктів модернізації набережної ріки Танчон у Сеулі, Південна Корея, повідомляє ArchDaily.

Архітектори пропонують скоригувати річище, повернувши річку Танчон у природніший стан: прямий канал замінити звивистим руслом.

Інша примітна складова проєкту The Weaves – складне переплетіння різноманітних пішохідних доріжок на різних рівнях.

Доріжки зав’язуватимуться у площі та оглядові майданчики, підняті над рівнем річки. На утворених площах розміщатимуться активності та точки тяжіння, такі як амфітеатри, кафе, ресторани тощо.

У центрі території буде розташовано пішохідний міст, який сполучатиме Олімпійський парк і престижний район Каннам (всесвітньо знаменитий завдяки пісні Gangnam Style, присвяченій розкішному стилю життя цього району).

Численні доріжки з усіх вплітатимуться у міст, який зміїтиметься на кількох рівнях, що утворюватимуть оглядовий майданчик та своєрідну сцену.

Плетиво доріжок відсилає до історії району Чамсіль, який був відомий виробництвом шовку. Звивисті доріжки нагадують шовкові нитки.

Початок будівництва заплановано на 2021 рік, а завершити сподіваються у 2024 році.

Кілька років тому бюро MVRDV видозмінило міський ландшафт естакади в Сеулі, побудувавши парк на колишній дорозі.

Торік «Хмарочос» розмовляв із партнером MVRDV Яном Ніккером про архітектуру сталого розвитку та діалог з громадськістю.

Дивіться також: За проєктом MVRDV почали будувати «зелений» хмарочос в Амстердамі

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button