Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 300 днів. За цей час ми опублікували 23657 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Pixabay

19 грудня суд у німецькому місті Франкфурт-на-Майні заборонив сервіс Uber, виявивши у функціонуванні райдшерингової платформи антиконкурентні порушення та відсутність необхідної ліцензії, повідомляє уряд землі Гессен.

У Німеччині платформа Uber працює на основі ліцензій окремих водіїв, які, у свою чергу, працюють через компанії з прокату автомобілей.

Суд вважає, що сервіс повинен володіти власною прокатною ліцензією. Адже водії, приєднані до платформи, змушені порушувати правила прокату, котрі, зокрема, зобов’язують їх повертатися на базу прокатної компанії після завершення поїздки, якщо відразу не отримали наступне замовлення. Натомість чимало водіїв, наприклад, перебувають біля аеропорту в очікуванні нових клієнтів.

«З точки зору пасажира Uber сам надає послуги і, відповідно, є суб’єктом підприємництва, згідно з законом про пасажирські перевезення», – зазначає суд.

Наголошується, що Uber обирає конкретних водіїв і визначає вартість поїздки.

Нещодавно Uber втратила ліцензію на перевезення в Лондоні через фейкові акаунти, що були створені через можливість неліцензованих водіїв завантажити своє фото в акаунт іншого водія.

В Україні Uber запускає функцію перевірки особистості водіїв та кур’єрів та пропонуватиме їм періодично надсилати селфі.

Читайте також: Водії Uber у Нью-Йорку заробляють менше прожиткового мінімуму. Трохи більше — у Лондоні

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button