Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Pusha.house – це новий будинок бізнес-класу у Пущі-Водиці. Серед його основних особливостей – відкритий простір на даху стилобата, інноваційна система сортування відходів та нова інфраструктура, яка буде корисною не лише для майбутніх власників житла, але й задовольнить потреби решти мешканців району.

Більше про особливості Pusha.house розповідає Євген Леськів, засновник та керівник девелоперської компанії KBD.estate

Не лише ліси поруч

Перші два поверхи Pusha.house передбачили для комерції та сервісів. «Перед початком розробки проєкту наша команда добре вивчила пропозицію на місцевому ринку. Нерухомості, яку тут зводять, бракує комплексного підходу, вони пропонують лише житло, – каже Леськів. – Тому ми поспілкувалися з місцевими жителями та активістами, щоб зрозуміти, якої інфраструктури не вистачає у Пущі-Водиці».

Одна з головних проблем – відсутність супермаркету. «Зараз люди їздять на Сирець або в Lavina Mall, але я вважаю, що долати 10-15 кілометрів за продуктами – це не нормально. Тому ми запланували до тисячі квадратних метрів під сучасний, якісний супермаркет і вже ведемо переговори з кількома мережами, – розповідає Євген. 

Ще одне питання Пущі-Водиці – відсутність ресторану та кав’ярні. «Тут просто немає, де повечеряти з родиною або випити смачну, правильно приготовану каву вранці перед роботою, – каже Леськів. – Тут не знайти цілодобової аптеки, не можна жити у районі з населенням більше 4 тисяч і не мати поруч елементарних сервісів». 

На першому поверсі Pusha.house передбачили місце саме для цієї інфраструктури – супермаркету, ресторану, кав’ярні та аптеки. На другому – відкриються ще кілька магазинів, невелика картинна галерея та басейн зі SPA. 

Крім того, тут планують виділити до 500 кв м для коворкінгу. «Будинок розрахований приблизно на 300-350 мешканців  половині з яких не потрібно постійно їздити у центр Києва. Тому облаштування коворкінгу є логічним рішенням. – каже Євген. – Основна аудиторія Pusha.house – це молоді родини, які працюють віддалено, та люди похилого віку, які вже втомилися жити у шумному та загазованому місті. Я знаю чимало тих, хто при цьому не мріє про заміський будинок, але хоче хорошу квартиру зі зручною інфраструктурою поруч». Над стилобатною частиною будинку заплановано KBD.estate ще п’ять житлових поверхів. Усього в будинку 96 квартир.

Корисний простір на даху

Одна з особливостей підходу полягає у використанні простору на даху: у багатьох проєктах девелоперської компанії тут створюють комфортне місце для відпочинку жителів. Pusha.house не став виключенням: у будинку передбачено аж дві таких зони – на даху основної будівлі та на стилобатній частини . На території також буде невелике зелене подвір’я з дитячим та спортивним майданчиками.

«З дахом можливі два варіанти: залити його руберойдом або організувати класний простір, – каже Леськів. – Я вважаю, що навколишнє середовище дуже сильно впливає на наше самопочуття. І хороша архітектура з цікавими елементами – це те, що потрібно людям саме зараз, щоб трохи розслабитися». На дахах будинку передбачені оглядові майданчики з зеленою зоною, барна стійка або невелика кав’ярня. «Ви можете приїхати додому, піднятися на дах, поспілкуватися з сусідами за келихом вина або чашкою кави та з видом на ліс, яким оточена Пуща-Водиця». 

Читайте також: Історія Пущі-Водиці: Трамвайний шлях повз ліси, дерев’яні дачі та радянські санаторії

При цьому Євген Леськів не вважає, що український клімат є проблемою для подібних рішень. «Завжди можна встановити енергоефективний підігрів підлоги та замість листового дерева обрати вічнозелену тую. А якщо холодно – поставити кілька обігрівачів, – каже він. – Але кожен сантиметр нерухомості, яку ти будуєш, потрібно правильно використовувати». 

Обов’язкове сортування відходів

У Pusha.house також приділили особливу увагу поводженню з відходами. «Я запатентував технологію сортувальних пневмо-модулів, і це перший проєкт, де ми реалізуємо цю систему, – розповідає Леськів. Крім роботи у девелопменті, Євген також цікавиться сортуванням та переробкою сміття, очолює Асоціацію сміттєпереробників України та веде власний відеоблог «Сміттєвий король».

«Біля будинку замість звичних контейнерів стоятимуть 6-9 жолобів, окремо для скла, паперу, ПЕТ-пляшок, органічних відходів тощо. Ви викидаєте відсортоване сміття, закриваєте кришку і за принципом пневматичної пошти ці відходи надходять в окремі контейнери, де потім пресуються, – пояснює Євген. – Більшість сміття легке, але дуже об’ємне, а тому перевозити його невигідно. Пресування цю проблему усуває. Ми вже домовився з кількома організаціями, що вони прийматимуть у нас відходи на переробку».

За словами Леськіва, сортування буде обов’язковим для жителів. Цю норму пропишуть ще у договорі та зніматимуть штрафи за її порушення. Контролюватимуть це питання за допомогою електронних ключів – саме вони відкриватимуть доступ до блоку з сортувальними модулями. «Це не лише екологічне питання: така система дозволяє уникнути неприємного запаху, появи тарганів чи пацюків. Це потрібно для комфорту жителів», – запевняє він. 

Додана вартість

«Ми не можемо назвати Pusha.house клубним будинком саме через кількість квартир, – каже Леськів. – Але ми розробляли його саме так, жителі отримують більшість переваг клубної нерухомості бізнес-класу, але у Пущі-Водиці». KBD.estate переважно спеціалізується саме на клубних будинках: елітній нерухомості у центрі з невеликою кількістю жителів, які добре між собою знайомі. Серед проєктів девелоперської компанії – клубні будинки Struetinsky та St. Residence на Печерську.

Розміщення у Пущі-Водиці, разом з тим, має свої переваги. Район оточений лісом, тут багато місць відпочинку біля каскаду озер, а за 400 метрів від будинку – знаходиться міський пляж. Біля Pusha.house знаходиться зупинка громадського транспорту та проходить одна з найстаріших трамвайних ліній Києва. Щоб забезпечити шумовий комфорт майбутніх житлів, KBD.estate планують інвестувати у заміну покриття лінії поблизу будинку. 

За словами Євгена, працюючи над новим проєктом, вони намагаються виправити всі побутові проблеми, які аналізують з власного життєвого досвіду. «Наприклад, сусід якось подряпав мені авто і тому виникло бажання мати більш захищений простір. Тому в Pusha.house ми передбачили певну кількість закритих боксів для авто», – розповідає Леськів. Будинок також матиме власний підземний паркінг на 70 місць та декілька фірмових зарядних станцій Tesla. 

 «Взагалі, я не люблю сірості. Звісно, ми не можемо будувати занадто складну архітектуру – наш ринок не дозволяє її окупити. Але завжди можна зробити трішки більше: використати не пінопласт, а базальтову вату для утеплення, вентильований 

фасад, хоча його метр коштує на $15-25 більше, створити простір на даху, – розповідає Євген Леськів. «Основний критерій роботи над будь-яким будинком для мене – я жив би тут сам чи ні», – підсумовує він.

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23453 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button