Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: apostrophe.ua

29 грудня на сайті НАЗК розмістили декларацію керівника «Київавтодору» Олександра Густєлєва, яку чиновник подав як кандидат на посаду заступника голови КМДА, повідомляє Громадський рух ЧЕСНО. Нещодавно Густєлєв претендував на посаду директора Департаменту КМДА.

Місяць тому з посади заступника міського голови звільнили Дмитра Давтян, який відповідав за транспорт та інфраструктуру столиці.

Свого заступника міський голова столиці призначає за погодженням з Кабінетом Міністрів України. Наразі невідомо, чи погодив цю кандидатуру Кабмін. Рух ЧЕСНО повідомив, що сам Олександр Густєлєв і прес-секретарка Кличка Оксана Зінов’єва не запитання не відповідають.

Фото: Aleksandr Gustelev / Facebook

У листопаді 2019 Густєлєв подавався на посаду директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА. А в грудні був одним із чотирьох претендентів, що дійшли до фінального етапу. Густєлєв змагався зі своїм заступником Валентином Осиповим, що виграв конкурс.

Цікаво, що Густєлєв подав декларацію на посаду заступника за тиждень до призначення Осипова директором, не дочекавшись результатів конкурсу.

Варто зауважити, що Густєлєв був оплачуваним помічником-консультантом екс-нардепа ВРУ сьомого скликання, фігуранта кількох журналістських антикорупційних розслідувань, тодішнього члена Партії регіонів Олександра Пресмана. За керівництва Густєлєва «Київавтодор» став фігурантом кількох журналістських антикорупційних розслідувань.

За даними ЧЕСНО, в червні 2019 року прокуратура відкрила кримінальне провадження проти службових осіб «Київавтодору» через відмивання коштів на 320 млн грн. Чиновників звинувачували у злочинній змові з підприємствами під час виконання чотирьох тендерних угод з дорожніх робіт.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button