Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23533 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: nabludatel.od.ua

У місті Болград Одеської області почали будувати сонячну електростанцію потужністю 4,95 МВт на території міського сміттєвого полігону, повідомляє EcoTown.

На ділянці вже встановили огорожу, проклали кабельні мережі та змонтували опорні металоконструкції, на які кріпитимуться сонячні панелі.

Міська рада виділила компанії «Еліос стратегія» для будівництва станції 10 гектарів землі наприкінці 2016 року. Планували почати будівництво у 2017 році, але процес отримання дозволів розтягнувся на два роки.

Після топографо-геодезичної зйомки й аналізу ґрунту компанія вирішила поки що не розміщувати сонячні панелі на певній ділянці виділеної території.

У проєкт планують інвестувати близько п’яти мільйонів доларів.

В Україні з 2009 року діє «зелений тариф» – вигідні для власників сонячних елеткростанцій тарифи на закупівлю енергії з відновлюваних джерел. З 2020 року пільговий тариф планують знизити на 25%, а до 2030 року – повністю скасують.

Торік Верховна Рада скасувала зелений тариф для домогосподарств, які встановлюють сонячні панелі на землі: нова норма зобов’язувала розміщувати панелі лише на дахах або фасадах будинків. Та за кілька місяців зелений тариф повернули.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button