Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/Ukrzaliznytsia

Укрзалізниця закупила газ більш як на 18 мільйонів гривень поза системою Prozorro, в обхід тендерних процедур, повідомляють Наші гроші.

У грудні компанія «Укр газ ресурс» отримала від філії «Укрзалізниці» – «Центру забезпечення виробництва» – 17,82 мільйона гривень за природний газ і ще 440 тисяч гривень за його прокачку. Інформація про це міститься на державному порталі Spending.

Скріншот із порталу Spending

Згідно з законодавством, закупівлю на таку суму можна проводити лише через тендерну процедуру. Наразі поріг для проведення відкритих торгів складає 200 тисяч гривень, а з квітня він понизиться до 50 тисяч. Як зазначають у Prozorro, відповідальність за таке порушення – штраф від 11 до 17 тисяч гривень.

Досі «Укрзалізниця» отримувала газ від компаній «Юг-газ» і «Скела Терциум», з якими уклала угоди ще до створення системи Prozorro. З 2016 року залізниця шість разів намагалась оголосити закупівлі газу, однак у всіх випадках тендери було скасовано.

В «Укрзалізниці» заявили, що розслідують порушення під час закупівлі газу, й обіцяють притягнути винних до відповідальності.

«Наразі Департамент безпеки перевіряє обставини та причини проведення платежів, встановлюються відповідальні особи», – повідомляє пресслужба компанії.

Торік керівник «Укрзалізниці» Євген Кравцов нарікав, що філія «Центр сервісного забезпечення» славиться дивними замовленнями. Так, філія збиралася придбати подарункових стаканів на 1,3 мільйона гривень – кожен вартістю дві тисячі гривень. Закупівлю скасували.

Потім в «Укрзалізниці» планували придбати рушники та вишиванки по чотири тисячі гривень за штуку – ці закупівлі також було скасовано.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button