У Києві шеф-кухарі приготували різдвяний обід для тисячі літних людей (фото)
Пригощали котлетами по-київськи і картопляним гратеном.
Пригощали котлетами по-київськи і картопляним гратеном.
Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 119 днів. За цей час ми опублікували 24968 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
Підтримати | Хто ми такі?
Сьомого січня в Києві відбувся Благодійний полуденок для 1000 людей старшого віку.
У заході, який організувала гастроспільнота Foodies, взяли участь десятки шеф-кухарів українських ресторанів під кураторством шеф-кухаря «Гостерії Хата Підопригора» Міралі Ділбазі.
Серед учасників – кухарі з закладів Канапа, Kyiv Chefs Dinner, Wine Love, Топот, Coin, Win Bar, Nebo, Tin Tin, goodwine, Good Girl, Зигзаг, Bursa hotel, Bowl, Winovnik, Bakehouse та інші. Загалом, як повідомляє Благодійний фонд «Старенькі», до організації свята долучилися понад 130 волонтерів.
«Тепер я знаю людей, які можуть зробити 1000 котлет по-київськи, 400 кілограмів картопляного гратену, і зробити зщасливими тисячі людей», – написав бренд-шеф сім’ї ресторанів Farsch Ігор Мезенцев.
Під час обіду на сцені співали різдвяні колядки «Щука-Риба» – фольклорний гурт, що утворився при Музеї Івана Гончара. Гостям обіду також роздали пакунки з подарунками.
«Олександра Макарівна, переселенка, Софія Микитівна, якій виповниться 88 за місяць, Владлен, стильний художник, який відмовився зніматись, проте кілька разів уточнив, чи будуть годувати нас, волонтерів, Лідія Семенівна, яка все життя була бухгалтером, Наталя Василівна, поетеса, яка переживала, що не взяла з собою власну книжку. І ще сотні інших ба та дє провели 7 січня святково, весело та смачно», – розповідає Благодійний фонд «Старенькі».
Влаштовуючи Благодійний полуденок, організатори спробують звернути увагу на можливість раціонального використання продуктів, згідно з принципами zero waste. У ресторанах Києва щомісяця близько 3-10% продуктів залишаються нереалізованими. Часом на звалище викидають свіжу, не зіпсовану їжу.
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті