Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23587 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Аварія на тепломережі на Либідській площі 13 січня. Фото: Київтеплоенерго

Посадовців «Київтеплоенерго» підозрюють у розкраданні принаймні 1,7 мільйона гривень, виділених на охорону. Про це «Хмарочосу» стало відомо з повідомлення СБУ.

Торік «Київтеплоенерго» провело тендер й уклало договір з приватною охоронною фірмою «Регіональний охоронний союз». Її директор, Роман Павлюк, також є заступником гендиректора холдингу «Шериф», а ще очолює понад тридцять охоронних фірм, які входять у цей холдинг. Як писало торік видання КиевВласть, засновником низки охоронних фірм, якими керує Павлюк, є депутат Київради Дмитро Стрижов.

За охорону близько 50 об’єктів – котелень, насосних станцій, тепломереж – «Київтеплоенерго» заплатило 40 мільйонів гривень із бюджету.

При цьому у штаті охоронної фірми офіційно значилося лише кілька осіб, які фізично не могли забезпечити цілодобову охорону такої кількості об’єктів. Понад це, в СБУ виявили, що охороняти тепломережі й котельні мали «особи, які не мають відповідної фахової підготовки, а тим більше за станом здоров’я та в силу похилого віку не здатні забезпечити фахову охорону».

Київська прокуратура повідомляє, що фірма не надала охоронних послуг принаймні на 1,7 мільйона гривень. Перевірка законності витрат 40 мільйонів ще триває.

Кримінальні справи проти директора охоронної фірми та службової особи «Київтеплоенерго», ім’я якої не називається, відкрито за двома статтями: ч. 5 ст. 191 – розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах – та ч. 2 ст. 367 – неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки. Наразі вирішують питання про обрання запобіжних заходів.

Нагадаємо, у Києві регулярно стаються аварії на тепломережах. Так 13 січня через прорив труби на Либідській площі провалився асфальт, гарячою водою затопило ТРЦ Ocean Plaza. Опіки дістали 10 осіб, семеро з яких шпиталізували. 14 січня прорвало труби на вулиці Сім’ї Ідзиковських та на Василя Касіяна, 15 січня – неподалік Севастопольській площі.

Раніше два роки поспіль трубу проривало на розі вулиць Шота Руставелі та Саксаганського.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button