Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23447 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: «Розуміти Радянський Поділ»

Команда «Розуміти Радянський Поділ» планує випустити самвидавом журнал про чотири квартали нетипової забудови між вулицями Межигірська та Кирилівська.

«Архітектори Київпроекту наділили ці будинки кольоровими фасадами, використали нетипові матеріали, спроєктували магазини і кафе на перших поверхах. Замість звичного панельного модернізму на Подолі з’явився яскравий простір міського життя. Але тепер ми можемо його втратити через поступове руйнування будинків та дворів», – пишуть учасники команди.

Активісти вже присвятили постмодерністським кварталам на Подолі низку екскурсій та лекцій, і під час дослідження з’ясували, що мешканців хвилює доля їхніх будинків, проте їм важко об’єднатися. Тому виникла ідея видати і розповсюдити серед мешканців 28-сторінковий зін «На західному Подолі без змін. Випадок в 4 кварталах». Примірники також хочуть розповсюджувати у місцевих бібліотеках, кафе і мистецьких просторах.

На друк принаймні тисячі примірників до 19 лютого потрібно зібрати 17600 гривень. Команда закликає долучитися до збору коштів.

Ті, хто пожертвує суму до 250 гривень, отримають зін – поштою або на майбутній презентації. За пожертву в понад 250 гривень крім журналу учасник спільнокошту матиме можливість відвідати екскурсію подільськими подвір’ями. Тим, хто перерахує понад 500 гривень, подарують зін і річний абонемент на усі події проєкту «Розуміти Радянський Поділ» у 2020 році.

Презентація журналу відбудеться в бібліотеці імені Валі Котика за адресою вулиця Межигірська, 25. Час і дату оголосять згодом.

Читайте також: Річка на Валах, амфітеатр замість парковки: якими можуть бути нові громадські простори Подолу

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button