Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23426 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Олександр Марущак, Сьогодні

Власники штендерів, або «спотикачів» – рекламних конструкцій, які встановлюють поперек тротуару поряд із закладом, – проклинають комунальників і навіть застосовують фізичну силу. Про це йдеться у репортажі Сьогодні.

Встановлення штендерів є незаконним згідно з рішенням Київради 2017 року. Вони заважають пішоходам, особливо маломобільним, та перешкоджають прибиранню тротуарів від снігу.

«Звісно, нам погрожують. Буває й таке, що залазять у трактор, щоб забрати свій “спотикач” або виривають його з рук силою… Якщо ми віддаємо їм конструкцію, то вона знову з’являється біля закладу. Тому нікому поблажок не робимо. Все вантажиться на причіп трактора і вивозиться на штрафмайданчик», – розповів співробітник ШЕУ Шевченківського району.

Супроводжуючи комунальників, журналісти видання стали свідками того, як власниця кав’ярні на вулиці Саксаганського намагалася відібрати штендер із написом «Жаб’ячі лапки та каштани», а її помічник навіть спробував залізти у трактор.

Фото: Олександр Марущак, Сьогодні

Власник іншого штендера почав знімати демонтаж на відео, називаючи комунальників «злодіями у помаранчевих костюмах».

«Ви вже всі геть осатаніли! Машини евакуюєте, рекламу зрізаєте. Може, ви ще й гроші мої заберете?», – лаявся чоловік.

Комунальникам, однак, так і не вдалося демонтувати віз із дерев’яною діжкою з написом «паб».

Фото: Олександр Марущак, Сьогодні

На вулиці Жилянській троє власників штендерів наздогнали комунальників із криками: «Бандитизм і свавілля! Поверніть наше майно, на яке було витрачено великі гроші!»

Дивіться фото: У центрі Києва демонтували рекламні «ворота пекла»

Заступниця начальника ШЕУ Шевченківського району Людмила Ободзинська зазначила, що комунальники попереджають власників реклами, аби ті прибрали її добровільно, і якщо цього не стається, забирають конструкції на штрафмайданчик. За її словами, комунальні служби почали активно демонтувати штендери у листопаді 2019 року.

Днями начальник управління КМДА з питань реклами Олександр Смирнов опублікував скріншот із Instagram студії масажу, власники якої вирішили, що їхній штендер поцупили заздрісники.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button