X

«Може, ще й гроші мої заберете?»: власники б’ються з комунальниками за рекламні штендери

Фото: Олександр Марущак, Сьогодні

Власники штендерів, або «спотикачів» – рекламних конструкцій, які встановлюють поперек тротуару поряд із закладом, – проклинають комунальників і навіть застосовують фізичну силу. Про це йдеться у репортажі Сьогодні.

Встановлення штендерів є незаконним згідно з рішенням Київради 2017 року. Вони заважають пішоходам, особливо маломобільним, та перешкоджають прибиранню тротуарів від снігу.

«Звісно, нам погрожують. Буває й таке, що залазять у трактор, щоб забрати свій “спотикач” або виривають його з рук силою… Якщо ми віддаємо їм конструкцію, то вона знову з’являється біля закладу. Тому нікому поблажок не робимо. Все вантажиться на причіп трактора і вивозиться на штрафмайданчик», – розповів співробітник ШЕУ Шевченківського району.

Супроводжуючи комунальників, журналісти видання стали свідками того, як власниця кав’ярні на вулиці Саксаганського намагалася відібрати штендер із написом «Жаб’ячі лапки та каштани», а її помічник навіть спробував залізти у трактор.

Фото: Олександр Марущак, Сьогодні

Власник іншого штендера почав знімати демонтаж на відео, називаючи комунальників «злодіями у помаранчевих костюмах».

«Ви вже всі геть осатаніли! Машини евакуюєте, рекламу зрізаєте. Може, ви ще й гроші мої заберете?», – лаявся чоловік.

Комунальникам, однак, так і не вдалося демонтувати віз із дерев’яною діжкою з написом «паб».

Фото: Олександр Марущак, Сьогодні

На вулиці Жилянській троє власників штендерів наздогнали комунальників із криками: «Бандитизм і свавілля! Поверніть наше майно, на яке було витрачено великі гроші!»

Дивіться фото: У центрі Києва демонтували рекламні «ворота пекла»

Заступниця начальника ШЕУ Шевченківського району Людмила Ободзинська зазначила, що комунальники попереджають власників реклами, аби ті прибрали її добровільно, і якщо цього не стається, забирають конструкції на штрафмайданчик. За її словами, комунальні служби почали активно демонтувати штендери у листопаді 2019 року.

Днями начальник управління КМДА з питань реклами Олександр Смирнов опублікував скріншот із Instagram студії масажу, власники якої вирішили, що їхній штендер поцупили заздрісники.

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Відкрити повну версію сайту