Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

ЖК 50Avenue. Візуалізація: 50avenuekiev.com

Народний депутат Ганна Бондар звернулася до голови КМДА Віталія Кличка з проханням пояснити, чи планується забудова ділянки, на якій розміщено архітектурну бібліотеку імені Заболотного. Депутатське звернення опублікувала КиевВласть.

Бібліотеку розташовано у будівлі видавництва «Преса України» біля метро «Шулявська». Цього року видавництво відмовилося продовжувати договір оренди. Згідно з ДПТ, більшість корпусів «Преси України» планують демонтувати, а на їхньому місці зведуть житлово-офісний комплекс. Вже зараз поряд із бібліотекою будують багатоповерховий ЖК 50Avenue.

До депутатки звернулася в.о. директорки бібліотеки Наталія Світла, яка розповіла, що поряд із бібліотекою постійно працює будівельна техніка, будівельники вивозять ґрунт та вирубають дерева. Вона просить надати достовірну інформацію про майбутню забудову, зокрема, поінформувати, чи заплановано будівництво на місці самої бібліотеки.

Будівельний майданчик ЖК 50Avenue влітку 2019 року. Фото: 50avenuekiev.com

Згідно з візуалізацією, висота ЖК 50Avenue сягатиме щонайменше 49 поверхів. Видання UA-Times повідомляло, що на будівельному паркані немає паспорту об’єкту, зате висить план місцевості, на якому відсутня будівля бібліотеки Заболотного.

До 2012 року бібліотеку було розташовано у будівлі Гостиного двору на Контрактовій площі. Після початку «реконструкції» Гостиного двору бібліотека переїхала на проспект Перемоги, біля метро «Шулявська». У сховищах бібліотеки імені Заболотного зберігаються перша книга з архітектури, проєктна документація та карти Києва, стародруки, книжки XVII століття, в яких є описи втрачених об’єктів тощо.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button