Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: instagram.com/7newsaustralia/

З неділі, 26 січня, в аеропорту «Бориспіль» почали вимірювати температуру пасажирам, які прибувають прямими рейсами з Китаю, повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я України.

Температуру вимірюватимуть інфрачервоними термометрами. Такий захід запровадили через поширення нового коронавірусу, який спалахнув у грудні 2019 року в китайському місту Ухань.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, під час спалаху 2019-nCoV, або ж «уханьського коронавірусу», більшість випадків захворювань в аеропортах було виявлено саме завдяки температурному скринінгу.

Вимірювання температури в аеропорту на пакистансько-китайському кордоні. Фото: instagram.com/brandsynario

Тим часом влада Китаю повідомила, що вірус передається навіть під час інкубаційного періоду – тобто ще до появи симптомів, таких як висока температура. Інкубаційний період може тривати від одного до 14 днів після інфікування, передає BBC.

Щоб убезпечитися від вірусу, ВООЗ рекомендує звичайні методи профілактики гострих респіраторних інфекцій. Зокрема, радять частіше мити руки і не вживати сирих або недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження.

https://www.instagram.com/p/B70VonaJCO9/

Китайський телеканал CGTN повідомляє про 2761 підтверджений випадок захворювання у Китаї та 37 за кордоном. 80 хворих померли. 51 людину було вилікувано. Випадки зараження зафіксовано у США, Канаді, Австралії, Південній Кореї, Японії, Таїланді, Франції.

Вважають, що вперше перенесення вірусу відбулося від тварин, а власне на ринку в Ухані, де нелегально продають диких тварин для вживання в їжу. Наразі Ухань, як і 14 інших міст, перебуває на карантині. В місті зупинено громадський транспорт, в’їзд і виїзд з нього заборонено.

У соцмережах викладають відео і фото з порожніми полицями та сценами паніки у продуктових магазинах Уханя. Як виглядає місто на карантині, можна побачити на цьому відео:

Читайте також: У Китаї двоє людей захворіли на чуму. Чому ця хвороба досі існує?

Вченим відомо про 40 видів коронавірусів. Одним із найвідоміших є SARS-CoV, який викликав спалах атипової пневмонії у 2003 році – тоді заразилося близько 8,5 тисяч людей, з яких помер кожен десятий.

У 2013 році стався спалах близькосхідного коронавірусу, джерелом якого вважають верблюдів. Від цього вірусу немає ані лікування, ані вакцини, утім, його поширення поки обмежується низкою близькосхідних країн і ще не має характеру епідемії.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button