Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23555 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Макс Ла Манна / Instagram

30-річний американський шеф-кухар Макс Ла Манна розповідає в Інстаграмі про свої ідеї безвідходної кулінарії, розповідає видання posteat.

Його дописи наразі читають близько ста тисяч людей. Зокрема, Ла Манна закликає створювати плани покупок, складати список перед походом у магазин та дотримуватись його, адже, за його словами, «часто ми купуємо більше, ніж дійсно потребуємо». А також готувати менше, ніж зазвичай.

Також продукти іноді швидко псуються від неправильного зберігання: приміром, помідори, картоплю, огірки, часник і цибулю краще зберігати при кімнатній температурі, зелень довше залишається свіжою у воді, а хліб, який лишився, можна покласти в морозильну камеру, а потім розморозити.

Фото: Макс Ла Манна / Instagram

Ла Манна дуже цінує морозильну камеру, адже в ній  можна зберігати невикористані для салатів овочі, з яких можна приготувати смузі. Крім того, у формах з водою можна заморожувати зелень.

Із залишків овочів шеф радить варити бульйони з додаванням спецій, олії чи вершкового масла. Втім, якщо продукти все ж зіпсувались, то Ла Манна рекомендує перетворити їх на компост, який можна використати для вирощування кімнатних рослин.

«Мій батько придбав свої перші два ресторани через два тижні після мого народження. Я думаю, ви можете сказати, що я народився на кухні. Я справді відчуваю, що мене привезли сюди готувати чи працювати в харчовій промисловості», – розповідає Ла Манна.

Фото: Макс Ла Манна / Instagram

Ла Манна підсумував свій досвід у книжці під назвою «Більше рослинних продуктів, менше відходів» (More Plants Less Waste).

Читайте також: У Лондоні зняли документальний фільм про ресторан, що працює без відходів

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button