Американський шеф-кухар розповідає, як йому вдається мінімізувати відходи
Ла Манна закликає створювати плани покупок, складати список перед походом у магазин, а також готувати менше, ніж зазвичай.
Ла Манна закликає створювати плани покупок, складати список перед походом у магазин, а також готувати менше, ніж зазвичай.
Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23555 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
Підтримати | Хто ми такі?
30-річний американський шеф-кухар Макс Ла Манна розповідає в Інстаграмі про свої ідеї безвідходної кулінарії, розповідає видання posteat.
Його дописи наразі читають близько ста тисяч людей. Зокрема, Ла Манна закликає створювати плани покупок, складати список перед походом у магазин та дотримуватись його, адже, за його словами, «часто ми купуємо більше, ніж дійсно потребуємо». А також готувати менше, ніж зазвичай.
Також продукти іноді швидко псуються від неправильного зберігання: приміром, помідори, картоплю, огірки, часник і цибулю краще зберігати при кімнатній температурі, зелень довше залишається свіжою у воді, а хліб, який лишився, можна покласти в морозильну камеру, а потім розморозити.
Ла Манна дуже цінує морозильну камеру, адже в ній можна зберігати невикористані для салатів овочі, з яких можна приготувати смузі. Крім того, у формах з водою можна заморожувати зелень.
Із залишків овочів шеф радить варити бульйони з додаванням спецій, олії чи вершкового масла. Втім, якщо продукти все ж зіпсувались, то Ла Манна рекомендує перетворити їх на компост, який можна використати для вирощування кімнатних рослин.
«Мій батько придбав свої перші два ресторани через два тижні після мого народження. Я думаю, ви можете сказати, що я народився на кухні. Я справді відчуваю, що мене привезли сюди готувати чи працювати в харчовій промисловості», – розповідає Ла Манна.
Ла Манна підсумував свій досвід у книжці під назвою «Більше рослинних продуктів, менше відходів» (More Plants Less Waste).
Читайте також: У Лондоні зняли документальний фільм про ресторан, що працює без відходів
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті