Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: kyivcity.gov.ua

Через останні аварії на тепломережах комунальники перевірили стан комунальних комунікацій міста. За результатами перевірки директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Дмитро Науменко розповідає, що першочергової заміни потребують близько тисячі кілометрів застарілих теплових мереж. Загальну вартість ремонту оцінили в 4 мільярди гривень, передає Укрінформ.

В Департаменті кажуть, що таку кількість робіт фізично неможливо виконати за один рік чи за два, тому в них вже розробили графік щодо поступової заміни цієї тисячі кілометрів до 2025 року. Потребу в коштах визначили щорічно до 800 мільйонів гривень.

Фото: zik.ua

У 2020 році запланували замінити 150 кілометрів теплових мереж. В бюджеті міста передбачено лише 311 мільйонів гривень з 720, в які оцінили ремонт на поточний рік. Але в Департаменті житлово-комунальної інфраструктури вже підготували відповідні бюджетні запити, та проєкт рішення про збільшення статутного капіталу підприємства, зазначає Дмитро Науменко.

За його словами, у 2019 зафіксували на 6% менше пошкоджень теплових мереж у порівнянні з 2018 роком. При цьому в Києві багато випадків, коли прориви тепломереж стаються в одному й тому самому місці кілька років поспіль.

Читайте також 

Біля станції метро «Либідська» прорвало тепломережу. ТРЦ Ocean Plaza затопило 

Біля Севастопольської площі стався четвертий за дві доби прорив теплотраси

На Саксаганського утворилися «гейзери»: у провалля впали два автомобілі 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button