Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23549 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: dt.ua

Радник київського мера Максим Бахматов пообіцяв провести детальний та публічний аудит КП «Київтранспарксервіс» та всіх паркувальних майданчиків у Києві. Моніторинг аудиту здійснюватиметься за допомогою депутатів та громадськості. Про це рішення він повідомив на круглому столі на тему паркування в Київській міській раді у п’ятницю, 7 лютого.

Так, КП «Київтранспарксервіс» провело 279 аукціонів на парковки, з яких лише 87 успішних, що завершилися укладенням договору. За результатами цих торгів були укладені договори на 95 мільйонів гривень. Решта аукціонів не відбулися, з них 106 зірвалися через відсутність пропозицій, а 24 не відбулося, тому що всі учасники були дискваліфіковані або переможець торгів відмовився підписувати договір.

Крім того, Максим Бахматов вказав на нереалістичність задекларованих прибутків підприємства, мовляв одна парковка на ВДНГ, підприємстві яке раніше очолював радник міського голови, на одній парковці на 300 автівок заробляли 10% всіх прибутків «Київтранспарксервіса».

Також депутат Київради Михайло Буділов розповів, що в Києві надходження від паркування до міського бюджету в 30 разів менше, ніж у Варшаві.
І на схемах, які затверждені КП «Київтранспарксервіс», кількість паркомісць не відповідає реальності за жодною з адрес. Кількість місць може бути занижена в два-три рази

Фото: Вечерний Киев

Наразі КП «Київтранспарксервіс» має до 50 позовів в судах щодо розірвання договорів на паркомайданчики. В юридичній службі КП, цими позовами займається лише 4 людини.

Читайте також: У Києві запускають «розумне» паркування. Як це працюватиме?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button