Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23545 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Ділянка 8000000000:85:316:0001 у земельному кадастрі. Скріншот: Павло Калюк

Київрада розглядатиме надання оренди ділянки на Подолі, яка входить у зону трасування Подільсько-Воскресенського мостового переходу, де заплановано метро на Троєщину. Про це повідомляє активіст Павло Калюк.

Ділянку площею трохи більш як два гектари закріплено за адресою вулиця Межигірська, 78, хоча фактично, як видно з земельного кадастру, її розташовано на вулиці Набережно-Луговій, поряд із IZONE.

Трасування Подільського мосту на Генплані Києва. Скріншот: Павло Калюк

На ділянку претендує компанія «Астерім», кінцевими бенефіціарами якої є брати Олександр і В’ячеслав Супруненки, останній з яких був зятем ексмера Леоніда Черновецького.

Саме за мерства Черновецького у 2012 році Київрада передала ділянку компанії «Астерім» в оренду на 25 років. Це рішення згодом було оскаржено в судах.

На ділянці планують збудувати «адміністративно-готельно-житловий комплекс», хоча Генплан визначає цю територію як промзону.

Калюк наводить коментар юристів КМДА в описі ділянки, в якому зазначено, що частина ділянки «потрапляє у межі траси будівництва Подільського мостового переходу та сумісної з ним лінії метрополітену».

Скріншот: Павло Калюк

Проєкт рішення про надання оренди було винесено на сесію Київради 13 лютого, але його зняли з порядку денного. За словами депутата Олеся Маляревича, питання перенесли, «щоб вивчити проблематику та можливі наслідки».

Також Калюк зазначає, що юридичний відділ КМДА вже двічі завертав цей проєкт рішення.

Останній варіант першої черги Подільського мосту, який передбачає з’їзд на Верхній і Нижній Вал. Метро у перспективі має відгалужуватися у бік станції «Тараса Шевченка». Зображення: Олег Тоцький, tov-tob.livejournal.com

Нагадаємо, нещодавно мер Києва Віталій Кличко заявив, що будівництво метро на Троєщину стане наступним етапом після запуску руху Подільським мостом наприкінці 2020 року.

Його заступник Микола Поворозник вважає, що перед будівництвом гілки метро на Троєщину потрібно спершу з’єднати станції «Вокзальна», «Лук’янівська» та «Тараса Шевченка».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button