Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23273 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Закон про заморожування орендної плати на наступні п’ять років для 1,5 мільйона берлінських квартир набуває чинності. Муніціпалітет міста ухвалив його у жовтні 2019 року. Мета закону  контролювати збільшення витрат, які змушують містян переїжджати за межі столиці Німеччини.

Берлін став першим містом Німеччини, що на законодавчому рівні прагне відновити справедливість щодо цінової політики на житло безпосередньо для його винаймачів.

Адже власні квартири має виключна меншість берлінців: більшість містян, як і жителів всієї країни, винаймають житло. До того ж, у Берліні існує загальний дефіцит житла. Це максимально ускладнює можливість залишитися в місті тим, хто приїздить туди по роботі або для навчання.

Фото: Yunus G / Unsplash

Але в закону є і критики. На їх думку, заморожування цін не дозволить орендодавцям вкладати гроші в необхідні для будинків реконструкції, оскільки згодом вони не зможуть підняти орендну плату.

Окрім того,  заморожування орендної плати просуває лівий коаліційний уряд Берліну, відповідно це рішення жорстоко критикується консервативними християнськими демократами уряду канцлера Ангели Меркель, які перебувають в опозиції до уряду федеральної землі Берлін.

В результаті закон передали до суду. Деякі експерти рекомендують орендарям зберігати всі зекономлені на оренді гроші на випадок, якщо суд скасує це рішення.

Замороження орендної плати поширюється на квартири, зведені до 2014 року, та зберігатиметься впродовж наступних п’яти років.

Читайте також: Чому в Берліні почали «стримувати» ціни на оренду житла?

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button