Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Візуалізація: arkada.ua

26 лютого Верховний суд частково задовольнив касаційну скаргу компанії «Контактбудсервіс» про відновлення дозволу на будівництво ЖК «Патріотика на озерах» та повернув справу на розгляд суду першої інстанції, повідомляє НашКиев.

«Верховний суд скасував обидва рішення: і апеляційного, і адміністративного судів. Повернув на розгляд суду першої інстанції. Це означає, що в забудовника знову дійсний дозвіл, а у нас – позов проти них», – прокоментував активіст Максим Стравинський.

«Від рішення Верховного суду не отримали ніякого результату. Ми повернулися на початок 2018 року і тепер повинні проходити всі суди знову», – додає адвокат Олексій Петренко.

Активісти вимагатимуть накласти мораторій на будівництво ЖК на Осокорках до початку розгляду справи.

«Дозвіл на будівництво ж/м «Патріотика на озерах» – чинний! Зазначене рішення означає, що повторний розгляд справи судом першої інстанції не перешкоджатиме діяльності забудовника. Водночас остаточний висновок Верховного Суду не повинен створювати скептичних настроїв або викликати сумніви щодо перспектив будівництва», – заявляє пресслужба банку «Аркада», який керує інвестиціями в будівництво.

Комплекс «Патріотика на озерах» – 43 багатоповерхівки з двома торговельними центрами – планують збудувати на місці зеленої зони на Осокорках, поряд з озерами Небреж і Тягле. Місцеві мешканці виступають проти забудови, оскільки вважають, що на цій території має бути екопарк. Активісти наголошуть, що будівництво вимагатиме підняття рівня піску на березі озера Небреж, що зменшить водойму на третину.

Торік Київрада розірвала договір оренди з забудовником та ухвалила проєкт рішення про створенння ландшафтного заказника «Осокорківські луки». Та в жовтні забудовник поновив будівництво і продовжував продавати квартири в іще не збудованому ЖК.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button