Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба «Київавтодору»

«Київавтодор» не може скопіювати або відсканувати проєктні плани реконструкції Пейзажної алеї та капітального ремонту вулиці Борщагівської, бо не має техніки під аркуші великого формату. Про це йдеться у відповіді Департаменту транспортної інфраструктури КМДА на запит киянина Олександра Рака.

«Проєктні плани є значними за обсягами та в переважній більшості відтворені на аркушах нестандартного формату та у КК «Київавтодор» відсутня технічна можливість здійснення їх копіювання або сканування», – йдеться у документі, який опублікував киянин Сергій Пасюта.

Він звертає увагу на те, що в договорах щодо розробки проєктної документації як для Пейзажної алеї, так і для вулиці Борщагівської, прописано, що виконавець видає замовнику («Київавтодору») документи на паперовому та електронному носіях.

Це вимога будівельних норм, затверджених у 2014 році: згідно з пунктом 8.3 ДБН А.2.2-3:2014, проєктанти зобов’язані передати замовнику робочий проєкт і документацію в електронному вигляді.

20 березня 2019 року транспортна комісія Київради зобов’язала «Київавтодор» публікувати на своєму сайті всі проєкти капремонтів і реконструкцій вулиць, зроблені на замовлення «Київавтодору».

Проєкт Пейзажної алеї коштував 4,1 мільйона гривень, а вулиці Борщагівської – 4,5 мільйона. Докладніше про проєкт реконструкції Пейзажної алеї читайте в нашому матеріалі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button